FORBRUKERTEKNOLOGI

Siri lærer norsk

Apple røper planene om mer språkmektig talestyring.

Siri er i ferd med å lære seg norsk, røper Apple i en fersk stillingsannonse. Det var sannelig på tide, teknologien har jo norsk opprinnelse!
Siri er i ferd med å lære seg norsk, røper Apple i en fersk stillingsannonse. Det var sannelig på tide, teknologien har jo norsk opprinnelse! Bilde: Joshua Sudock/ZUMA Press/Corbis/All Over Press
24. juni 2014 - 08:54

Apple er i ferd med å gjøre Siri mer språkmektig. Det fremgår av selskapets egne spalter for ledige stillinger.

Det søkes etter en rekke eksperter, inkludert utviklere som prater norsk flytende. – Kom og bli del av gruppen som lærer Siri hvordan snakke og forstå nye språk, heter det i annonsen. Har du kvalifikasjonene i orden og er villig til å flytte til Silicon Valley kan jobben bli din.

Den digitale assistenten ble fremstilt som den store nyheten da Apple lanserte iPhone 4S tilbake i september 2011. Siri debuterte da med beta-status med støtte bare for engelsk, fransk og tysk.

Et skår i gleden var at talestyringen ikke forsto norsk, og det selv om teknologien har norsk opprinnelse. Siris far er som kjent nordmannen Dag Kittlaus. Året før solgte han livsverket sitt til Apple. Han ledet også arbeidet videre i en periode men forlot senere giganten til fordel for nye eventyr.

I senere oppdateringer har det dukket opp støtte for stadig flere språk, men foreløpig ingen av dem av så begrenset utbredelse som vårt. Per dags dato oppgis det at tjenesten støtter følgende språk: engelsk, fransk, tysk, japansk, kinesisk mandarin og kantonesisk, italiensk, koreansk og spansk.

Det er likevel ikke kjent når iPhone og iPad begynner å snakke norsk. Forhåpentligvis er støtten på plass allerede ved introduksjonen av nye modeller i høst. Det kan jo tenkes at Apple har jobbet med språkutvidelsen i lengre tid allerede.

– iPhone x 2 i september

To nye iPhone-modeller skal etter sigende lanseres i september. Det skriver Bloomberg i dag. Nyhetstjenesten siterer anonyme kilder på dette. Hvis det er hold i ryktene vil en av dem få en 4,7-tommers skjerm, mens den andre blir på 5,5 tommer. Begge vil i så fall være en god del større enn selskapets forrige toppmodell iPhone 5s, som ble lansert i fjor med 4-tommers skjerm.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.