FORBRUKERTEKNOLOGI

– Siris far forlater Apple

Norske Dag Kittlaus skal være på vei ut av giganten.

iPhone 4S blir levert med stemmestyringssystemet Siri. En av personene bak, norske Dag Kittlaus, er nå på vei ut av selskapet.
iPhone 4S blir levert med stemmestyringssystemet Siri. En av personene bak, norske Dag Kittlaus, er nå på vei ut av selskapet. Bilde: Apple
24. okt. 2011 - 10:35

Teknologibloggen AllthingsD.com melder mandag at Dag Kittlaus skal være på vei ut av Apple. Kittlaus var adm. direktør i Siri, selskapet som står bak stemmekontroll-tjenesten som Apple kjøpte opp i starten av 2010.

Kittlaus er nordmann og har tidligere jobbet i Telenor samt Motorola og Stanford Research Institute.

Stemmestyringssystemet Siri, som er en digital personlig assistent, ble presentert da Apple lanserte sin nye iPhone 4S i september. Applikasjonen lar deg snakke til telefonen på en helt annen måte enn tidligere og bygger på forskningsarbeid finansiert av den amerikanske forsvarssektoren.

Dag Kittlaus skal være på vei vekk fra Apple. Han ledet utviklingen av Siri.
Dag Kittlaus skal være på vei vekk fra Apple. Han ledet utviklingen av Siri. Bilde: Privat

Kilder opplyser til AllthingD.com at Kittlaus nå forlater Apple fordi familien bor i Chicago, at han ønsker mer tid samt at han vil bruke tiden på nye oppstartsideer.

Saken er ikke bekreftet, men Apple er et selskap som stort sett holder sine kort svært tett til brystet. Ifølge AllthingsD.com skal ikke andre direktører i Siri være på vei ut.

Før Apple lanserte iPhone 4S ble det spekulert om ikke Siri ville få mye oppmerksomhet. Her kan du lese saken digi.no skrev før lanseringen.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.