BEDRIFTSTEKNOLOGI

Siste Internet Explorer 7-beta utgitt

Microsoft har utgitt en tredje betautgave av Internet Explorer 7 for Windows XP og Server 2003.

30. juni 2006 - 07:31

Microsoft publiserte torsdag en ny betautgave av Internet Explorer 7, som kan kjøres på Windows XP og Server 2003. Versjonen som kjøres i Windows Vista fikk nylig navnet Internet Explorer 7+.

Den nye betautgave er den siste Microsoft vil gi ut for IE7. Senere skal de utgis én eller flere «Release Candidates», før den endelige utgaven kommer i løpet av andre halvdel av 2006, trolig mot slutten av året.

Microsofts Dean Hachamovitch skriver i den offisielle IE-bloggen at den nye betautgaven inkluderer forbedringer i påliteligheten, kompatibiliteten og sikkerheten, i tillegg til at noe få funksjoner rettet mot sluttbrukerne er blitt justert.

Dette inkluderer en etterlyst e-postknapp på verktøylinjen, flytting av fanene ved hjelp av musen, mer fleksibel bruk av RSS-feeder og horisontal scrolling samtidig som man zoomer.

Beta 3 inkluderer de nyeste sikkerhetsfiksene til IE6, slik at brukere av Beta 2 uansett bør oppdatere. Det kreves at Beta 2 avinstalleres før Beta 3 installeres. En oppskrift på avinstallering av IE7-betaer finnes her. IE7 erstatter IE6 på maskinen så lenge den er installert. Avinstalleres IE7, skal IE6 bli tilgjengelig igjen.

    Les også:

Tony Chor, Microsofts group program manager for nettleseren, forteller i et ferskt intervju med News.com at IE7 bygger på mye av det samme fundamentet som IE6, men at deler er skrevet fra bunnen av for å være sikrere og mer oversiktlige. Andre steder er kode rett og slett blitt fjernet. Målet er ifølge Chor å redusere angrepsflaten til nettleseren. Chor innrømmer at det er et problem at Internet Explorer har fått leve neste uforandret siden 2001.

– I noen år brukte vi ikke mye tid på å arbeide med IE-nettleseren. Økningen i sikkerhetsangrep og trusselen våre brukere levde under gjorde det virkelig nødvendig å reinvestere i IE – primært på sikkerhetssiden, forklarer Chor.

Ifølge Hachamovitch skal en ny utgave av IE7+ i Windows Vista snart gjøres tilgjengelig sammen med den neste offentlige utgivelse av det kommende operativsystemet. Det er ikke offentlig kjent når denne utgivelsen vil komme.

Beta 3 er tilgjengelig på engelsk, tysk, finsk, arabisk og japansk via denne siden.

Selv om denne betaversjonen er mer klar for bruk enn de tidligere testutgaven, er det et uferdig produkt som kan gi uforutsette problemer og i verste fall kreve reinstallasjon av operativsystem og annen programvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.