BEDRIFTSTEKNOLOGI

Siste konfrontasjon i Microsoft-saken

Tirsdag er siste gang partene i Microsoft-saken møtes i retten. Dommeren vil stille sine siste spørsmål før han trekker seg tilbake for å ta en avgjørelse.

Eirik Rossen
21. sep. 1999 - 13:39

Partene får først to og en halv timer hver på muntlige innlegg. Denne tiden kan deles på flere omganger, slik at eventuelt nye argumenter kan besvares. Deretter stiller dommeren sine siste spørsmål til begge. Forhandlingene er begrenset til én dag.

Dommer Thomas Penfield Jackson vil dele sin avgjørelse i to. Innen 45 dager fra tirsdag vil han bekjentgjøre sin oppfatning av selve saksforholdet, det vil si blant annet i hvilken utstrekning han mener Microsoft har et monopol innen operativsystemer, og hvorvidt Microsoft har brukt ulovlige metoder for å vinne ytterlige nisjer i markedet.

Tidlig på nyåret vil dommeren fortelle hvordan han mener antitrustlovene bør anvendes på det han oppfatter som sakens fakta.

Amerikanske medier legger ut spørsmålet om hvorvidt Microsofts framferd har gagnet forbrukerne eller ikke, det vanskeligste å ta stilling til. Lovgivningen skal være mer innrettet på å verne forbrukerne enn konkurrentene, og myndighetene har ikke overbevist i sine utlegninger om hvordan Microsoft har skadet forbrukernes interesser.

Partene la fram sine avsluttende skriftlige argumenter 10. september. Disse dokumentene er svært omfattende, men bringer ikke noe nytt i forhold til det som er lagt fram tidligere. De gir ikke noe grunnlag for noe kompromiss.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.