NORWEGIAN

Norwegian og SAS forbyr Samsung-modell på alle sine flyvninger

Gardermoen  20140502.
Et fly fra Norwegian går inn for landing på Gardermoen flyplass fredag kveld.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Gardermoen 20140502. Et fly fra Norwegian går inn for landing på Gardermoen flyplass fredag kveld. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Bilde: Scanpix
17. okt. 2016 - 15:41

– Vi har nå besluttet å innføre et forbud mot å ta med Samsung Galaxy Note 7 om bord alle våre flygninger. Passasjerer vil bli informert om dette via våre nettsider, sosiale medier og om bord alle flygninger før avreise, opplyser Norwegian-pressekontakt Astrid Mannion til E24.

Det betyr at det norske flyselskapet følger i amerikanske luftfartsmyndigheter sine fotspor.

Forbudt i USA

Søndag forbød det amerikanske samferdselsdepartementet Samsung Galaxy Note 7 på alle flygninger med USA som destinasjon- eller avreisested. 

Norske flyselskap har frem til nå tillatt telefonen, men krevd at den er avslått og ikke lades under flyvning.

Kan ta med inn i cockpit

Dette er i tråd med linjen Luftfartstilsynet har lagt seg på. De tillater at Note 7-telefoner tas med i cockpit eller som innsjekket bagasje.

Digi.no har vært i kontakt med SAS som sier at de forholder seg til hva norske myndigheter pålegger dem.

Allikevel kan det komme endringer også hos dem.

– Sas vil totalforby Samsung Galaxy Note 7 i samsvar med FAA-bestemmelsene, sier informasjonssjef, Knut Morten Johansen, til digi.no etter å ha sjekket opp internt. 

Informasjonssjefen sier at selskapet annonserer før alle sine flyvninger at de rammede telefonene ikke skal være påslått eller lades når de bringes med på flyet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.