RESULTATERFINANS

Siste rest av Unisource under hammeren

Telealliansen Unisource var for få år siden en hjørnestein i Telias utenlandssatsing. Nå er det bare rester tilbake etter at eierne har solgt ut det meste av innmaten i selskapet. Mandag ble Unisources italienske selskap solgt til Morgan Stanley Dean Witter Capital Partners.

Frode Eriksen
22. nov. 1999 - 11:54

Det blir ikke opplyst hvilken pris Unisource får for sitt italienske datterselskap, men konsernet opplyser at Unisource Italia i 1999 ventes å omsette for 64 milliarder italienske lire, opp fra 55 milliarder i fjor.

Unisource Italia sitter med vel 1100 bedriftskunder og selger data- og telefonitjenester i nord- og midt-Italia.

De tre eierne i Unisource; nederlandske KNP, Swisscom og Telia, har nå likvidert det meste av Unisource etter at salgsprosessen startet i vår. Nå gjenstår bare en aksjepost i mobilselskapet D-Plus før Unisource kan anses som historie.

Alle de tre eierne i Unisource har valgt hver sin vei i sitt internasjonale samarbeid siden 1998. Telia valgte som vi vet å fusjonere med Telenor, etter å ha innledet en konkurranse med det samme selskapet med sin inntreden nettopp i Unisource og AT&T i 1992. KNP har innledet et tett samarbeid med amerikanske Qwest, mens Swisscom satser på det mellomeuropeiske markedet, og mobiltelefoni etter oppkjøpet av aksjemajoriteten i det tyske mobilselskapet Debitel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.