Siste testversjon av Internet Explorer 7

Microsoft har publisert det selskapet håper forblir den siste testutgaven av Internet Explorer 7.

Microsoft publiserte i forrige utgave en lanseringskandidat (RC1) av Internet Explorer 7. Den ferdige versjonen av nettleseren skal lanseres senere i år.

Lanseringskandidater er gjerne versjoner av programvare hvor kun den siste feiltestingen gjenstår. Det er likevel ikke uvanlig at det kommer flere lanseringskandidater før produktet lanseres.

- Hensikten med RC1 er å få den nyeste utgaven ut til utviklerfellesskapet, slik at de kan fortsette testingen av nettstedene sine etter hvert som vi stadig kommer nærmere lanseringen, sier Margaret Cobb, group product manager for IE ved Microsoft, til News.com. Hun sier at Microsoft håper at RC1-versjonen vil bli den siste testutgaven før lanseringen, men at dette vil avhenge av tilbakemeldingene selskapet mottar.

IE7 for Windows XP ventes å bli lansert i fjerde kvartal, men en utvidet versjon av nettleseren vil også finnes i Windows Vista, som blir tilgjengelig for de fleste i begynnelsen av 2007.

    Les også:

News.com skriver at Microsoft planlegger å utgi IE7 som en høyt prioritert oppgradering til Windows XP. Det vil si at den nesten automatisk blir installert hos brukere som benytter enten Microsoft Update- eller Windows Update-tjenestene. Årsaken skal være at også XP-versjonen av IE7 inneholder betydelig forbedringer knyttet til sikkerheten. Selskapet skal derimot bli tilbudt et verktøy som blokkerer oppgraderingen, hvis det er ønskelig.

RC1-utgaven skal nå kunne avinstallere tidligere testutgaver av IE7. Tidligere har testerne måtte avinstallere tidligere versjoner manuelt før de har kunnet installere den nyeste utgaven. RC1-utgaven skal forøvrig inkludere en del feilfikser og ytelsesforbedringer. Den kan lastes ned fra denne siden av Windows XP-brukere med gyldig lisens.

Til toppen