BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sitatsjekk på iPhone

Norsk applikasjon forteller deg hva folk har sagt før.

5. jan. 2010 - 09:48

Nå skal boligprisene opp. Eller renta. Og nå er bunnen nådd.

Har du noen sinne lurt på om det er hold i disse påstandene? Eller rettere sagt: Har vedkommende som påstår dette sagt noe helt annet før?

Nå har du sjansen til å sjekke. Med iPhone-applikasjonen «Sitatsjekk» til 55 kroner kan du nemlig søke på politikere, næringslivsledere - og for den saks skyld redaktører - sammen med en bestemt sak eller sakskompleks.

Så får du vite hva vedkommende har sagt om den aktuelle saken tidligere.

- Dette kan mange ganger være både nyttig og avslørende, sier Anders Brenna, mannen bak applikasjonen.

Som eksempel trekker han fram en bedrift som søker etter folk, på tross av at de nylig har nedbemannet.

- Det kan være greit å sjekke hva administrerende sa i nedbemanningsfasen når man søker jobb i bedriften hans.

Brenna er tidligere redaksjonssjef i digi.no, og var innom Teknisk Ukeblad som nettsjef før han etablerte seg som medieutvikler. Sammen med selskapet Atbrox (der blant annet Amund Tveit, tidligere mellomleder ved Googles Trondheims-kontor, er involvert) har han ambisjoner om å videreutvikle Sitatsjekk til noe mer og større.

- Sitatsjekk er egentlig bare begynnelsen på en utvikling som skal ende opp i noe vi kaller «Gravemaskinen» - et større system som har som mål å heve kvaliteten på norsk journalistikk, sier Brenna.

Foreløpig er det lagt vekt på IT-bransjen. Men meningen er at Sitatsjekk skal dekke alle samfunnsområder.

- Dette kommer egentlig litt bardus på meg. Jeg sendte app-en til Apple for godkjenning onsdag i forrige uke. Og i går kveld ble det godkjent, sier den håpefulle utvikleren.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.