Siteloft spiller opp til WAP

Det lille mobil-internettselskapet Siteloft skal lage WAP-spill som Doom og sjakk for det Cell-eide selskapet Eye One.

Det lille mobil-internettselskapet Siteloft skal lage WAP-spill som Doom og sjakk for det Cell-eide selskapet Eye One.

Siteloft , som digi.no skrev om tidligere i vår, har inngått et samarbeid med det Cell-eide selskapet Eye One. Siteloft skal utvikle WAP-baserte spill for Eye One, som er internasjonalt kjent for sine nettbaserte spilløsninger. Spillene skal selges til mobiloperatøer og WAP-portaler.
Les mer om selskapet:
Siteloft uten en tråd
Blant annet er det planlagt et Doom-lignende spill for WAP.

Eye One har vært etablert i tre år og har utviklet spilløsninger basert på Java. Selskapet har for det meste internasjonale kunder.

- Vi ser at det er mye interesse for spill på WAP. Vi trengte et sterkere miljø på trådløs og WAP, den kompetansen sitter Siteloft med. Vi har en del av denne kompetansen selv, men på grunn av at det er svært mye å gjøre har det vært veldig bra å få inn et så godt miljø som det Siteloft representerer, sier Steffen Solem, toppsjef for Eye One, som har 14 ansatte.

Det er Eye One som står for markedsføringen og utviklingen av spillkonseptene mens Siteloft leverer teknologi, programmering og systemutviklingskompetansen. Begge selskapene håper på at det strategiske samarbeidet skal føre til at de sammen kan bygge et sterkt varemerke innen spill-løsninger på WAP.

- Dette betyr enormt mye for oss. Det er spennende å jobbe sammen med Eye One og på de internasjonale kundene selskapet har, sier Kjell Johansen, markedssjef i Siteloft til digi.no. Foruten samarbeidet Siteloft har med Eye One har også selskapet prosjekter på gang med kunder som Telenor Bedrift og Elanders Publishing.

Flere av Sitelofts ansatte kommer fra gamle New Media Science, selskapet som i dag heter Cell Network. - Det er veldig OK å jobbe med Eye One. Vi jobbet mange i samme selskap før, sier Johansen til digi.no.

Spillene skal være klare innen ikke alt for lenge. Det er utviklet blant annet et pokerspill, sjakkspill og interaktive historie-spill. Den største rosinen i pølsen er muligens Doom-spillet det går rykter om.

Til toppen