BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sjablongtegning på Internett

I slutten av september lanseres versjon 5 av tegneproduktene til Visio i Norge. Idéen bak Visio er å gi den gamle sjablong-tanken nytt liv i dataformat - og nå også Internett-format.

Eirik Rossen
10. sep. 1997 - 18:19

I Visio bygger du opp en tegning med utgangspunkt i standardkomponenter samlet på ferdige "sjablonger". Elementene på en sjablong er redigerbare, og du kan også tegne helt nye elementer. Visio brukes følgelig til å lage flytdiagrammer, skissere møbleringsalternativer, tegne kablingsskjemaer osv. Noen av elementene i en sjablong har fast form. Andre er koplingselementer, der formen tilpasses plasseringen av de faste elementene og til skjemaet som helhet. Flytter du en avgjørelse i et flytdiagram, tilpasser pilene inn og ut av avgjørelsesboksen seg slik at skjema ser så pent ut som mulig.

Versjon 5 av Visio kommer i tre utgaver - standard, prof og teknisk - etter hva slags oppgaver man har og hvilken pris man vil legge seg på. Produsenten viser til at 1,25 millioner eksemplarer er solgt verden over, og at dette er mer enn alle versjoner av CorelDraw til sammen. Nytt med versjon fem er tilføyelser fra verktøy som Visio har kjøpt, og en Internett-tilpasning som gjør at brukere kan se og utveksle diagrammer over nettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.