Sjarmoffensiv for Communicator

- Netscapes nye Internett-pakker gjør at vi tar opp konkurransen med Lotus Notes og Microsoft Back Office, sier Dag Bunæs i Nocom. Klient-pakken Communicator og bedriftspakken SuiteSpot slippes 11. juni - uten den varslede push-modulen Netcaster.

- Netscapes nye Internett-pakker gjør at vi tar opp konkurransen med Lotus Notes og Microsoft Back Office, sier Dag Bunæs i Nocom. Klient-pakken Communicator og bedriftspakken SuiteSpot slippes 11. juni - uten den varslede push-modulen Netcaster.

Den norske distributøren Nocom samlet tirsdag sine Netscape-kunder til den første presentasjonen av sin nye kommunikasjonspakke Communicator. Den endelige versjonen av programvaren er ventet en av de nærmeste dagene, og dagens seminar markerer starten på en omfattende markedsoffensiv fra de to selskapene. Netscape, som oftest identifiseres med nettleseren Navigator, leverer nå en fullstendig klient-tjener løsning og definerer i dag sine tøffeste konkurrenter for å være Lotus Notes og Microsoft Back Office.

- Vi vil invitere til en rekke sammenkomster av denne typen i tiden fremover, sier Nocoms Netscape sjef, Dag Bunæs (bildet), til digi.

I den nye kommunikasjonspakken er det også lagt stor vekt på tjenerdelen, SuiteSpot 3.0, som er et modulbasert system der kunden selv kan plukke ut elementene hun har behov for. Per i dag er det åtte slike moduler: kalendertjener, søkemaskin, sertifiseringstjener, arbeidsflyttjener, filsystemtjener, storbedriftstjener, nettapplikasjonstjener, e-post-tjener og proxy server. Modulene selges samlet eller enkeltvis til en pris på rundt 10.000 kroner per enhet. SuiteSpot og Communicator skal, ifølge Netscape, kunne erstatte en rekke kontorstøtte og prosjektstyringssystemer.

- Produktene støtter opp under en prosesstankegang, i motsetning til de fleste av dagens applikasjoner som fokuserer på frittstående arbeidsoppgaver, sier Bunæs og proklamerer at Communicator og SuiteSpot langt på vei vil gjøre livet lettere både for brukere og IT-sjefene.

- En amerikansk undersøkelse viser at IT-ansvarlige i USA er den yrkesgruppen med høyest selvmordsrate. Dette er kraftige verktøy som kanskje kan gjøre livet litt enklere for disse, spøker Bunæs.

Netcaster forsinket

Bunæs' entusiasme til tross, Netscape har måtte tåle kraftig kritikk i forkant at Communicator lanseringen. Årsaken til dette er at den endelige versjonen av Netcaster ennå ikke er klar. Netcaster er Netscapes svar på push-teknologien som tas i bruk i Microsoft Explorer 4.0, og denne skulle i utgangspunktet skipes sammen med første offisielle utgaven av Communicator. En rekke småfeil som har dukket opp den siste tiden har forsinket Netcaster , som for øvrig er tilgjengelig på nettet i en betaversjon. I sin nåværende form er Netcaster bygget opp rundt HTML-standarden, mens push-teknologien i Internet Explorer er bygget rundt en egenutviklet protokoll som Microsoft nå prøver å få gjennomslag for. Microsofts nye standard er raskere enn den gamle HTML-standarden i å oppspore nye filer på en server, men det krever altså at atter en ny protokoll må implementeres.

Også internasjonalt slår Netscape på stortromma for å markere Communicators ankomst. Fra 11. juni vil en prøveversjon være tilgjengelig på de største søkemaskinene verden over. Kampanjen går under slagordet Tune Up, og gir alle som laster ned Communicator muligheten til å bli med i trekningen om en rekke datarelaterte premier.

Til toppen