Sjefen avdramatiserer aksjesalg fra gründere

Ulf Dahlsten i Icon Medialab går ut som brannmann og avdramatiserer Johan Stäel von Holsteins salg av selskapet han var med å grunnlegge.

Johan Stäel von Holstein, en av gründerne i Icon Medialab, solgte seg mandag helt ut av selskapet. Dette har gitt gjenlyd i svensk presse og saken har vært toppsak både tirsdag og onsdag, og ble også omtalt av digitoday.no i går.

Nå går konsernsjef Ulf Dahlsten i Icon Medialab ut for å avdramatisere dette salget. Dahlsten sier at salget marker et viktig skille for selskapet, men det influerer hverken på den videre strategien eller er et signal om at forretningene ikke går som de burde for selskapet.

Ifølge svenske medier har Johan Staël von Holstein solgt seg ned til null aksjer i selskapet han var med å starte. Så sent som den 12. oktober hadde han ca 500.000 aksjer. Den gang var aksjene verdt 53 millioner svenske kroner. Aksjene er nå solgt ut til en verdi rundt 40 millioner svenske kroner.

Dahlsten legger også vekt på at Johan Stäel von Holstein fortsatt er kommitert til å arbeide for utviklingen og veksten av selskapet i det asiatiske markedet.

En annen gründer i Icon Medialab AB Erik Wickström, har også solgt store aksjeposter i det siste. Han har kvittet seg med 453.000 aksjer og sitter igjen med 208.000. De skal han beholde, ifølge svenske medier.

Den tredje gründeren i Icon, Jesper Jos Olsson, skal ha alle sine aksjer intakt.

Til toppen