Sjefen er tilgjengelig i ferien

Fire av fem bedriftsledere er tilgjengelig for jobben i ferien viser en nylig gjennomført undersøkelse som Gallup har gjort på oppdrag for Telenor. Telenor har også en rekke sommerråd til bedriftsledere som vil ha mer fri i ferien.

Fire av fem bedriftsledere er tilgjengelig for jobben i ferien viser en nylig gjennomført undersøkelse som Gallup har gjort på oppdrag for Telenor. Telenor har også en rekke sommerråd til bedriftsledere som vil ha mer fri i ferien.

Av tre hundre spurte bedriftsledere svarer nesten 80 prosent at de er helt eller delvis tilgjengelig for jobben i ferien. Omtrent en fjerdedel er i daglig kontakt med kontoret og 37 prosent én til to ganger ukentlig.

De aller fleste (84,6 prosent) av bedriftslederne bruker mobil- eller fasttelefon når de er i kontakt med kontoret i ferien. Bare 6 prosent benytter moderne løsninger som PC, mobiltelefon og e-post (mobilkontor), skriver Telenor i en pressemelding.

Sjefene er imidlertid ikke så ivrige på tekstmeldinger når de skal holde kontakt med kontoret i ferien. Bare 0,8 prosent av sjefene benytter seg av denne kontaktformen, viser undersøkelsen.

Over halvparten av bedriftslederne ferierer i Norge, mens i overkant av 30 prosent reiser til utlandet.

Salgsdirektør Erik Øimoen i Telenor anbefaler bedriftsledere som vil ha mest mulig fri og minst mulig jobbing i ferien å bruke mobilkontor, ha telefonmøter istedet for å reise til jobben, og å få e-post inn på mobiltelefonen.

Telenors sommerråd til bedriftsledere er blant annet å erstatte minst ett jobbmøte i ferien med et telefonmøte.I tillegg anbefales å få e-post direkte inn på mobiltelefonen.

Det kan også være lurt å legge inn automatisk svar på e-post. Da får alle som sender deg e-post beskjed om når du er tilbake. Et annet råd er å ha mobilt kontor med PC, mobiltelefon og e-post. Aksjekurser, nyheter og værmeldinger kan fåes direkte inn på mobiltelefonen.

Psykolog Espen Røysamb som er forsker på livskvalitet ved Folkehelsa har også noen sommerråd til bedriftsledere:

* Deleger bort mer enn du pleier i ferien, slik at du kan ha mer sammenhengende fritid.

* Vær mindre tilgjengelig hvis du kan. Sjekk beskjeder og liknende til faste tider.

* Husk "teknovett" i ferien. Ikke bruk fordelene ved den nye teknologien til å jobbe hele tiden. Bruk heller ny teknologi til å gjøre feriearbeidet mer effektivt enn før. Slikt blir det mer ferie av, sier Røysamb i pressemeldingen.

Til toppen