Sjefen for Helseplattformen går av, melder Adresseavisen

Torbjørg Vanvik går av som administrerende direktør for den omstridte Helseplattformen.

Natt til lørdag 7. Mai 2022 ble de trondheim kommune de første til å ta i bruk den nye helseplattformen. Nå går direktøren av.
Natt til lørdag 7. Mai 2022 ble de trondheim kommune de første til å ta i bruk den nye helseplattformen. Nå går direktøren av. Foto: Ole Martin Wold/Helseplattformen
9. mars 2023 - 10:19

Den digitale plattformen har fått krass kritikk siden den ble lansert på St. Olavs hospital. Senest denne uka ble det kjent at over 16.000 eposter ikke hadde kommet fram som de skulle på grunn av en feil i systemet.

Adresseavisen skriver at saken får konsekvenser for styringen i prosjektet, og at Vanvik går av. Det ble ansatte og styret orientert om torsdag.

Helseplattformens direktør, Torbjørg Vanvik, går av. <i>Foto:  Pressefoto</i>
Helseplattformens direktør, Torbjørg Vanvik, går av. Foto:  Pressefoto

– Vi er i en krevende situasjon hvor tilliten til Helseplattformen er svekket, og jeg har respekt for at ledelsen og styringen i prosjektet har behov for å ta grep, sa administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge i styremøtet torsdag.

Der varslet han samtidig at Helse Midt-Norge nå ønsker et «systemrevisjon» av Helseplattformen.

Jon Helge Andersen, kommersiell direktør i Aidn, var blant representantene for flere leverandører som møtte kommuner og fylkeskommuner 30. januar. Bildet er tatt ved en annen anledning.
Les også

Venter på investeringer i ny helsejournal: – Leverandørene har bare nok til å holde lysene på

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.