BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sjefen går etter 4 måneder

Etter bare fire måneder i sjefsstolen i Olivetti Personal Computers trekker Alessandro Berberis seg, angivelig fordi han "vil sysle med andre interesser".

Caspar Lund
15. juli 1997 - 11:36

Avgangen kommer bare én uke etter at morselskapet, Piedmont International SA, bekreftet at de hadde mottatt USD 65 millioner i frisk kapital fra hovedaksjonærer, Centenary Corp. I tillegg har Olivetti Personal Computers fått en kassekreditt på USD 75 mill fra Merrill Lynch International. Dette melder Wall Street Journal.

Fram til en ny sjef er utnevnt, vil Olivetti Personal Computers bli ledet av et team bestående av Bernhard Auer, styremedlem i Piedmont og tidligere Compaq-ansatt, Gian Piero Vaccarono og George Culioli.

Annet halvår 1996 var et mareritt for det italienske IT-konsernet Olivetti. I forhold til samme halvår året før falt omsetningen med hele 17 prosent, og ingen våget å beskrive det nøyaktige underskuddet. Vissheten om det dårlige resultatet tegnet seg tidlig på høsten, og i en turbulent september måned ble ledelsen skiftet ut.

Den tradisjonelle maskinvareprofilen er lagt til side. Servere og PC-er er utskilt i et eget selskap, Olivetti PC Systems (OPC), der Olivetti-gruppen kun har en andel på ti prosent. OPC har rett til å bruke Olivetti-merket på sine maskiner i 20 år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.