Sjefen går ned fra en million til en tier i årslønn

Svenske Intentia, som leverer store økonomisystemer, går nye veier for å bedre resultatet.

Svenske Intentia, som leverer store økonomisystemer, går nye veier for å bedre resultatet.

Både de ansatte og ledelsen i Intentia skal kunne putte en del av lønnen sin i en slags gevinstdelingspott. Målet er å få årets resultat opp til 100 millioner kroner. Det skriver Dagens IT.

Sjefen sjøl - Björn Algkvist - går foran med et godt eksempel og senker sin egen lønn ned til én euro.

Ellers er programmet slik at ledelsen putter 20 prosent av lønnen sin i resultatforbedringspotten, mens ti prosent av de øvrige ansattes lønninger havner samme sted. Hvis de ønsker det. De ansatte velger selv om de vil delta i denne innsatsen for å forbedre Intentias resultat.

Og dersom resultatet skulle bli høyere enn 100 millioner kroner, vil det overstigede fordeles etter innsats.

- Programmet har hittil blitt godt mottatt, sier Algkvist til Dagens IT.

Aksjemarkedet var ikke like begeistret. Ifølge den svenske nyhetstjenesten tolket markedet dette som en kriseløsning, og kursen falt med fire prosent til 37 kroner.

Avisen skriver også at myten bak navnet Intentia sier at det skal uttales 'inte en tia', som på norsk betyr 'ikke en tier'. Og det er nøyaktig hva Alkgkvist kommer til å ta ut i årslønn frem til resultatet overstiger 100 millioner kroner.

Han har vanligvis en årslønn på over en million kroner, men tar nå ut én euro i lønn. En euro er i dag bare 9,66 svenske kroner - ikke engang en tier.

Til toppen