Sjefen slutter i SOL Sverige

Administrerende direktør i Scandinavia Online AB Cecilia Geijer-Haeggström, tar hatten og går. Hun avviser at det er på grunn av frustrasjoner med eieren Schibsted.

Administrerende direktør i Scandinavia Online AB Cecilia Geijer-Haeggström, tar hatten og går. Hun avviser at det er på grunn av frustrasjoner med eieren Schibsted.

Store omstillinger har funnet sted i Scandinavia Onlines (SOL) satsing i Sverige. Etter en turbulent omstillingsprosess i Passagen, hvor om lag 30 personer ble sagt opp, slutter nå administrerende direktør i SOL Sverige, Cecilia Geijer-Haeggström. Hun har i kun få måneder sittet i sjefsstolen i SOL Sverige.

- Det er like bra at jeg slutter. Vi er så himla glade for fusjonen mellom Telia og SOL, at Schibsted fikk OK fra EU-kommisjonen på monopolspørsmålet og vi har fått gode resultater for Passagen. Mye har gått rett for SOL Sverige. Jeg slutter av helt andre grunner. Jeg har vært i denne bransjen i over 20 år som sjef i ulike selskap og nå vil jeg finne en litt friere rolle, sier Geijer-Haeggström til digi.no.

For et par uker siden ble det kjent at EUs konkurransemyndigheter undersøkte om opprettelsen av SOL i Sverige gjorde at selskapet ble en for dominerende aktør på markedet. EU kom til den konklusjon at den ikke gjorde det.

Geijer-Haeggström skal bli partner og deleier i Nordic Strategies og Novestra som er et investeringsselskap. Hun skal arbeide med strategisk rådgivning og risikokapital, ifølge Finanstidningen.

- Dette er en helt annen type jobb. Jeg ville ikke sluttet i denne jobben for å gå over i en tilsvarende jobb i et konkurrerende selskap, sier Geijer-Haeggström.

- Er dette bunnet i frustrasjoner med eieren Schibsted?

- Absolutt ikke, sier Geijer-Haeggström.

Det er ennå ikke bestemt hvem som skal overta etter Geijer-Haeggström, men det er ikke en stilling som vil bli lyst ut. Enten vil en ny administrerende direktør bli funnet internt eller gjennom headhunting, forteller informasjonssjef i SOL Sverige, Barbro Karlsson.

Til toppen