KARRIERE

Sjefsbytte i Sony

Howard Stringer går av som toppsjef i den japanske giganten.

Howard Stringer presenterte en ny Sony-prosjektor på CES-messen i Las Vegas tidligere i år. 1. april går han av som toppsjef i det japanske selskapet. I fjor falt aksjekursen kraftig, i takt med at selskapet ble frakjørt i konkurransen med Apple og Samsung.
Howard Stringer presenterte en ny Sony-prosjektor på CES-messen i Las Vegas tidligere i år. 1. april går han av som toppsjef i det japanske selskapet. I fjor falt aksjekursen kraftig, i takt med at selskapet ble frakjørt i konkurransen med Apple og Samsung. Bilde: Steve Marcus/Reuters/SCANPIX

Sony har de siste årene slitt betydelig med å ta igjen Apple og Samsungs stadig voksende dominans i markedet for forbrukerteknologi. Innen mobiltelefoni har selskapet bestemt seg for å ta over hele SonyEricsson, men er svært langt bak Samsung og Apple.

Innen PC-er, nettbrett og TV har Sony også slitt betydelig med å hevde seg i konkurransen de siste årene.

Spørsmålet er om Kazuo Hirai vil klare å snu trenden. Han tar nå over ledelsen i selskapet fra Howard Stringer, som imidlertid fortsetter som styreleder i Sony. Skiftet vil skje 1. april, melder selskapet i en pressemelding.

Hira kommer fra jobben som sjef for Sonys Playstation- divisjon, som er svært viktig for det japanske selskapet. Han har dermed ledet den delen av selskapet som har gått best.

Sony har varslet at de vil integrere sine produkter tettere med hverandre, og bygge inn sine medie- og spillplattformer på tvers av produktporteføljen. Spørsmålet er om den nye sjefen vil evne å gjennomføre de endringene som er nødvendige.

– Sony vil ikke endre seg, uansett hvem som blir leder. Sony valgte en utlending (Stringer, red. anm) men det endret ikke selskapet. Det viser hvor vanskelig det er. Sony må nå vise konkrete handlinger for å overbevise investorene, sier forvalter Mitsushige Akino til Bloomberg News.

Aksjekursen til selskapet falt 53 prosent på børsen i Tokyo i fjor. På samme tid steg Apples aksjekurs med 26 prosent, mens hovedkonkurrent Samsung steg 11 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.