Sjekk inkasso på web

Inkassobyrået Conecto lar skyldnere håndtere gjelden over Internett.

Inkassobyrået Conecto lar skyldnere håndtere gjelden over Internett.

Inkassobyrået Conecto tilbyr en ny internettjeneste der skyldnere kan administrere sin egen gjeld. Antall inkassosaker hos Conecto har vokst med 20 prosent fra 2003 til 2004, til tross for lavere renter. Skyldnerne finnes på alle inntektsnivåer.

Fra 1. februar kan brukeren logge seg inn på sin hjemmeside og selv bestemme om man vil dele opp gjelden i flere avdrag eller bestemme hvor stort beløp man skal betale per måned, skriver Aftenposten.

- Det er fortsatt en del tabu rundt inkassosaker og mange kvier seg for å ta kontakt med et inkassobyrå. Hensikten med å tilby en slik løsning er at det nå er like enkelt å kommunisere via nett som å snakke over telefonen, sier salgssjef Richard Riekeles til digi.no.

Riekeles hevder at sikkerheten er på nivå med nettbankene. Conecto har laget et system som er bygget opp etter de samme prinsipper som Skatteetaten har for skattebetalere som vil sjekke skatten.

Når brukeren får i posten en betalingsoppfordring, legges det samtidig med brukernavn og en passordbeskyttet PIN-kode. Brukeren kan deretter logge seg inn og administrere sin egen gjeld.

Riekeles forteller til digi.no at hver inkassosak har sin dedikerte saksbehandler. Nettjenesten har en notatfunksjon som lenker brukeren direkte til sin saksbehandler. Her kan brukeren rette spørsmål eller diskutere nedbetalingsordninger med saksbehandleren.

Til toppen