SAMORDNA OPPTAK

Sjekk lista: Her er de mest populære IT-studiene

Se søkertallene for 72 ulike IT-linjer.

Studentene på de populære informatikk-linjene til Universitetet i Oslo tilbringer mye av tiden sin her, i Ole Johan Dahls hus i Forskningsparken.
Studentene på de populære informatikk-linjene til Universitetet i Oslo tilbringer mye av tiden sin her, i Ole Johan Dahls hus i Forskningsparken. Foto: Wikimedia Commons
20. juli 2018 - 06:00

Hovedopptaket er unnagjort, og titusener får fredag vite om de kom inn på studiet de ønsket seg, om de må vente, eller om de må se seg om etter andre ting å gjøre i år. 

Aldri før har antall IT-studieplasser vært høyere enn det er i år – og det har heller ikke antall søkere til IT-studier. 

Nederst i denne artikkelen kan du sjekke hvor mange som har søkt på de ulike IT-linjene i landet – vi har telt opp 72 stykker totalt.

Oslo og Trondheim topper lista

IT-bransjens tyngdepunkt ligger rundt Oslofjorden, og det er kanskje ikke overraskende her det er flest søkere. 

Mest populær av alle de ulike IT-linjene er «Informatikk: Programmering og systemarkitektur» ved Universitetet i Oslo (UiO). 

Hakk i hæl følger et annet klassisk IT-studium, nemlig datateknikk ved NTNU. Etter dette har vi Informatikk: Design, bruk og interaksjon på UiO. Herfra utdannes tradisjonelt sett interaksjonsdesignere, som har en god dæsj programmering lagt inn i pensum.

Etterpå kommer Anvendt datateknologi ved Oslomet, tett etterfulgt av Kybernetikk og robotikk på NTNU. «Kybberne» i Trondheim koder gjerne tett på maskinvaren, og kan blant annet spesialisere seg innen embedded-programmering.

Sistnevnte er også det IT-studiet som er vanskeligst å komme inn på av alle IT-studier. Førstegangssøkere måtte ha hele 59,4 konkurransepoeng for å komme inn i år, som gir det Norges sjette høyeste karakterkrav dersom man sammenligner med alle linjer i Samordna opptak.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.