Sjekk mail hvor som helst

Enklere blir det ikke: Nå kan du lese den vanlige e-posten din på web, fra en hvilken som helst datamaskin.

Enklere blir det ikke: Nå kan du lese den vanlige e-posten din på web, fra en hvilken som helst datamaskin.

Du kjenner situasjonen: Du skal på ferie, og selv om det finnes Internett-kaféer dit du drar, sleper du den bærbare PC-en med deg. Ja, for å surfe webben er greit nok fra andres maskiner. Men å hente mail ..?

Og siden de fleste av oss er temmelig avhengige av å kunne lese e-posten vår, selv når vi er bortreist, har vi hittil måttet finne på "lure løsninger". Bruker du ikke bærbar PC, har du kanskje skaffet deg hotmail-adresse til reisebruk. Eller kanskje du har installert en egen mail-leser på kjærestens PC, slik at du ikke behøver å avslutte en romantisk kveld bare for å dra hjem og sjekke e-post ...

Men nå er altså slike krumspring ikke nødvendige lenger.

I stedet kan du gå til nettstedet Organizer.net, og skrive inn e-post adressen og e-post passordet ditt (det du bruker for å logge deg på mailserveren). Dermed kan du lese mailen din rett i browser-vinduet, og når du er ferdig logger du ut igjen.

- Var det ikke en

Internett-kafé

der borte ..?

Enklere kan det ikke gjøres. Du behøver ikke å konfigurere noe program, ikke opprette noen "kunstige" adresser og ikke dobbeltinstallere maillesere. Alt du trenger er å huske e-post adressen og passordet ditt. Så kan du sjekke mail fra en hvilken som helst Internett-tilkoblet datamaskin, hvor som helst i verden.

Tjenesten er gratis, men du må registrere deg med navn og adresse den første gangen du logger deg på.

E-posten du har lest blir ikke slettet fra mail-serveren, så når du kommer hjem igjen kan du laste den ned på vanlig måte også.

Du kan bruke Organizer.net enten du har e-post adresse hos online, hos c2i, hos Telia eller en hvilken som helst annen aksess-leverandør. Og selvfølgelig kan du sjekke både privat mail og jobbmail på denne måten (men du må altså huske de forskjellige passordene).

Selv har jeg i tillegg oppdaget et par nyttige, ekstra bruksområder: Det første er å sjekke mail på gamle e-post adresser som du egentlig ikke bruker lenger, og dermed ikke har mail-leseren konfigurert på. Det andre er å sjekke mail når du er ute i møter e.l., hvis du venter på en viktig opplysning.

Med andre ord er Organizer.net en ualminnelig nyttig adresse å huske, både på reise og hjemme. Du finner linken som fast menyvalg i navigasjonsspalten til venstre (se "e-post") på alle digi.nos sider.

Så neste gang du drar på ferie, kan du kanskje la datamaskinen bli hjemme.

Da blir det jo plass til mer tollfritt i håndbagasjen også ...

Til toppen