BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sjekk Shareware95 før du kjøper

Unn deg et besøk på nettstedet Shareware95 før du tar helgen. Tilbudet omfatter det morsomme, det spennende, det utfordrende - og det nyttige.

Eirik Rossen
22. mai 1998 - 17:37

Navnet Shareware95 avspeiler nettstedets hensikt: en kilde til fritt distribuert programvare for Windows 95. Noe av tilbudet er gratisprogramvare, noe er demonstrasjoner av kommersiell programvare (f. eks. nettutgaven av SimCity 2000), men det meste er slikt som du kan prøve en måneds tid før du betaler et sted mellom fem og tretti dollar for brukerlisensen. (Følg pekeren øverst til høyre.)

Grensesnittet på nettstedet er lagt opp etter den tradisjonelle Windows-malen. Hovedkategoriene er enbrukervare, nettverksprogrammer og drivere. Åpningsbildet inneholder dessuten tips, en oversikt over usedvanlig gode programmer, søkemulighet, hvordan sende inn ditt program for distribusjon på nettstedet og en månedlig konkurranse. Hver hovedkategori gir nye valgmuligheter.

Utvalget av programvare er enormt, og vanskeligheten er ofte å finne fram til noe du kunne ha nytte av. Kombinasjonen av struktur og søkemulighet på dette nettstedet gjør at du kanskje kan finne akkurat det du trenger uten å bruke særlig tid. Noen behov har du kanskje ikke tenkt på, for eksempel SubmitSpider for Windows 95 som lar deg sende informasjon om ditt nettsted til 150 ulike søkemotorer - samtidig.

En interessant idé er programmet @Backup som lar deg lage automatiserte rutiner for å lagre krypterte og komprimerte sikkerhetskopier av utvalgte deler av disken din på nettet.

Jeg liker godt programvare som lar meg slippe å bruke mus. Blant tilbudene jeg fant er Deep Diver, som gir meg kjapp og musfri tilgang til enhver fil på lokalnettet, uansett hvor dypt det ligger i treet.

Ellers er det selvfølgelig et stort antall spill og pedagogiske programmer til enhver smak.

Listene over programmer i hver kategori er oversiktlige, med informasjon om navn, versjonsnummer, størrelse, beskrivelse, eventuell hjemmeside for programmet eller leverandøren, og pris. Du klikker på navnet for å laste programmet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.