Sjekket ut av sjekketjeneste på grunn av kjip ISP

Dette er historien om en som ikke ble Internett-millionær. Vel, egentlig er det to triste historier.

Dette er historien om en som ikke ble Internett-millionær. Vel, egentlig er det to triste historier.

Espen Larød, som satte igang sjekketjenesten Weepz.com i november i fjor, har nå lagt hele prosjektet på is. Tjenesten i seg selv var populær nok, med rundt 100.000 sidevisninger om dagen. Men den svenske ISP-en som var vert for nettstedet sendte Weepz-eieren regninger på 10.000 kroner i måneden på grunn av stor trafikk.

- Plutselig måtte vi betale for all trafikken. I utgangspunktet hadde vi en avtale om at vi leide en "billig-server" for rundt 15.000 kroner i året. Etter at sjekketjenesten hadde vært i drift et par måneder fikk vi et brev fra ISP-en hvor de refererte til at "regulering av maksimal trafikkflyt" var å finne på det svenske selskapets nettsted, forteller Larød til digi.no.

Han mener dette bør være et varsko til alle som har en populær hjemmeside.

- Plutselig kan man få en regning basert på bittesmå punkter med liten skrift i avtalen. Selv føler jeg at vår ISP har vært uredelig. Vi hadde ingen mulighet til å vite hvor mange gigabyte som ble lastet ned fra sidene våre. Vi visste vi hadde stor trafikk, men ikke at vi måtte betale så mye for det.

Enden på historien er at Larød nå har måttet legge ned hele tjenesten. - Vi hadde ikke råd til å ha den lenger. Vi har prøvd å dytte den over på andre ISP-er, men de krever altfor høy pris når trafikken er så stor, påstår han.

Larød legger til at han nå er i samtaler med utskjelte Active ISP, som muligens er interessert i å hoste sidene "nesten gratis" mot annonsering på Weepz-sidene.

- Kanskje tjenesten kommer opp igjen, sier han med håp i stemmen.

Sist digi.no skrev om sjekketjenesten, var da Larød hadde lagt den ut for salg på DinSides auksjon (Nå QXL).
Les denne saken her:
Sjekker ut av sjekketjeneste dersom sjekken er stor nok

Denne historien fikk også en sørgelig slutt.


- Vi fikk en del interessenter. Mange ville ha informasjon om trafikken på Weepz, den teknologiske løsningen, og antall brukere. Men alle møtene endte med at interessentene ville hyre inn Thomas (kompanjongen) og meg som utviklere. De ville ansette oss. Da jeg svarte at de kunne leie meg inn som konsulent, var ikke det interessant nok. De syntes løsningen var fiffig, men ville ha kroppene og sjelene våre, ikke produktet, forteller Larød oppgitt.

Han har nå slått seg sammen med sin makker Thomas Pettersen og startet Internett-byrået Skum.

Til toppen