Sjelden førsteplass for Galaxy S4

Samsung tilbake på salgstoppen hos både Telenor og NetCom.

Sjelden førsteplass for Galaxy S4
Bilde: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Både NetCom og Telenor kom i dag med sine respektive ti-på-topp-lister over de smartmobilene som solgte best i Norge i oktober.

Det er betydelige forskjeller på de to listene, men felles for begge er at Apples iPhone 5 ikke lenger er på førsteplass. Det har knapt skjedd siden telefonen ble lansert. I stedet er Samsung Galaxy S4 som inntok førsteplassen i forrige måned.

Årsaken er det ingen tvil om. IPhone 5 er ikke lenger den nyeste modellen fra Apple. Samtidig kom iPhone 5s og 5c i salg såpass sent i oktober at volumet nok ble en del begrenset.

Størst utslag har nok dette gjort hos NetCom, hvor iPhone 5s ikke oppnår mer enn en sjetteplass. Hos Telenor gikk den nye telefonen derimot rett inn på en andreplass. Den billigere 5c-modellen har derimot ikke kommet med blant de ti mest solgte smartmobilene i oktober.

Det er forøvrig gledelig å se at ikke bare Apple og Samsung nå gjøre bra i Norge. Sonys nye toppmodell, Xperia Z1, går rett inn på en tredjeplass hos NetCom og en fjerdeplass hos Telenor.

De mest solgte smartmobilene via Telenors interne salgskanaler i oktober.
De mest solgte smartmobilene via Telenors interne salgskanaler i oktober. Bilde: Telefnor

I en pressemelding skriver Telenor at selskapet totalt sett solgte flere Samsung-mobiler enn Apple-mobiler i oktober, mens Sony lå på en tredjeplass. Nokia har oppnådd en liten vekst og var i oktober en klar nummer fire hos Telenor, men har ingen modeller som selger godt nok til å komme blant topp ti.

Telenor skriver videre at et flertall av smarttelefonene som selges har 4G-støtte. Selskapet har det siste året opplevd nesten 70 prosent økning i datatrafikken i mobilnettet.

NetCom-tallene er basert på salg fra alle som selger telefoner med NetCom-abonnement, inkludert NetCom selv. Tallene i parentes viser plasseringen i september.

1. (2) Samsung Galaxy S4

2. (1) iPhone 5

3. (-) Sony Xperia Z1

4. (5) Apple iPhone 4S

5. (-) Samsung Galaxy Note 3

6. (-) Apple iPhone 5s

7. (8) Samsung Galaxy S4 Active

8. (6) Samsung Galaxy S3 LTE

9. (3) Apple iPhone 4

10. (9) Sony Xperia Z

– Det ser ut til at mobilkundenes aksept for store skjermer øker. I en ny undersøkelse fra NetCom Trends svarer 40 prosent at de ønsker seg større skjerm på mobilen. Mobilvanene har endret seg radikalt, og en større skjerm legger bedre til rette for vår moderne mobilbruk, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om: