BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sjelden men alvorlig feil i Mac OS 8

Det er oppdaget en alvorlig feil i Mac OS som gjør at noen brukere ikke får omstartet maskinen og i visse tilfeller mister data på harddisken. Apple har innrømmet problemet som rammer visse Macintosh-modellene.

Jens Kanden
9. okt. 1997 - 12:18

På Apples nettsted for informasjon om Mac OS 8, står det at "Apple har blitt klar over et problem med noen av 54xx/64xx- eller 55xx/65xx-seriene som kan bli utløst ved innstallasjon av mac OS 8."

Apple skriver videre at problemet oppstår hos noen brukere ved omstart av maskinen som kommer opp med et spørsmålstegn på skjermen og brukeren er ute av stand til å få kontakt med harddisken. Problemet kan også oppstå med mac OS 7.6.1.

NEWS.COM skriver at problemet har dukket opp blant annet i det japanske markedet som er Apples største marked utenom USA. Av ti-tusner av Mac OS 8-baserte systemer som er solgt i Japan, dreier det seg om noen hundre systemer som har blitt rammet.

I USA er det snakk om at rundt tre prosent av solgte maskiner av de aktuelle modellene kan ha blitt rammet, i henhold til en talsperson i Apple. Brukere med aktuelle modelle bør foreløpig velge hvilemodus-kommandoen fordi problemet kun oppstår etter komplett avstengning av maskinen. Apple anbefaler alle brukere om å ta sikkerhetskopi av hele disken før innstallasjon av Mac OS 8.

Apple har lagt ut en fiks for problemet som kan lastes ned over Internett eller fås på CD fra Apple. Feilfiksen blir inkludert i Mac OS 8 og nye Power Macintosh-maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.