JUSS OG SAMFUNN

Sjokkbrekk mot Dustins hovedlager: – Man blir så klart forbannet

Tyvene skal ha brukt en hjullaster da de søndag morgen braste inn i Dustins distribusjonssenter på Rosersberg, nær flyplassen Arlanda utenfor Stockholm.

Dustins hovedlager ved Arlanda, utenfor Stockholm. Søndag ble kjempeanlegget rammet av innbrudd.
Dustins hovedlager ved Arlanda, utenfor Stockholm. Søndag ble kjempeanlegget rammet av innbrudd. Faksimile: Dustin-reklame
21. okt. 2019 - 10:42

Alarmen gikk klokken 07.08 i går morges, da vaktselskapet oppdaget sjokkinnbruddet mot IT-leverandørens 20.000 m2 store hovedlager.

– Ukjente gjerningsmenn tok seg inn ved hjelp av en hjullaster. Etterforskning så langt viser at de forlot stedet i et eller flere kjøretøy. Bygget er sperret av med bakgrunn i grovt tyveri, sier talsperson ved Stockholm-politiet Towe Hägg til Expressen.

Nøyaktig hva som ble stjålet er uvisst. Ingen skal så langt være pågrepet.

Politiet har samlet inn spikerfeller eller såkalte «spanske ryttere» som lå spredd i området, ifølge den svenske avisa.

– Man blir forbannet

Mer enn 5000 ordre blir ekspedert fra hovedlageret hver dag. Her sender de PC-er og annet IT-utstyr særlig til bedrifter i Norge, Finland, Danmark og Sverige, har Dustin tidligere oppgitt i en reklameartikkel om dette anlegget.

Dustin har i dag ikke ønsket å kommentere hva slags varer som ble stjålet. De er naturligvis oppskaket, men hendelsen later ikke til å berøre driften.

– Man blir så klart forbannet. Takket være kolleger som var på plass under gårsdagen, så kommer vi til å kunne jobbe som vanlig i dag. Kundene blir ikke påvirket og det er det viktigste akkurat nå, sier selskapets kommunikasjonssjef Eva Ernfors til Computer Sweden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.