Sjokkbrekk mot Dustins hovedlager: – Man blir så klart forbannet

Tyvene skal ha brukt en hjullaster da de søndag morgen braste inn i Dustins distribusjonssenter på Rosersberg, nær flyplassen Arlanda utenfor Stockholm.

Sjokkbrekk mot Dustins hovedlager: – Man blir så klart forbannet
Dustins hovedlager ved Arlanda, utenfor Stockholm. Søndag ble kjempeanlegget rammet av innbrudd. Faksimile: Dustin-reklame

Alarmen gikk klokken 07.08 i går morges, da vaktselskapet oppdaget sjokkinnbruddet mot IT-leverandørens 20.000 m2 store hovedlager.

– Ukjente gjerningsmenn tok seg inn ved hjelp av en hjullaster. Etterforskning så langt viser at de forlot stedet i et eller flere kjøretøy. Bygget er sperret av med bakgrunn i grovt tyveri, sier talsperson ved Stockholm-politiet Towe Hägg til Expressen.

Nøyaktig hva som ble stjålet er uvisst. Ingen skal så langt være pågrepet.

Politiet har samlet inn spikerfeller eller såkalte «spanske ryttere» som lå spredd i området, ifølge den svenske avisa.

– Man blir forbannet

Mer enn 5000 ordre blir ekspedert fra hovedlageret hver dag. Her sender de PC-er og annet IT-utstyr særlig til bedrifter i Norge, Finland, Danmark og Sverige, har Dustin tidligere oppgitt i en reklameartikkel om dette anlegget.

Dustin har i dag ikke ønsket å kommentere hva slags varer som ble stjålet. De er naturligvis oppskaket, men hendelsen later ikke til å berøre driften.

– Man blir så klart forbannet. Takket være kolleger som var på plass under gårsdagen, så kommer vi til å kunne jobbe som vanlig i dag. Kundene blir ikke påvirket og det er det viktigste akkurat nå, sier selskapets kommunikasjonssjef Eva Ernfors til Computer Sweden.