Sju megapiksler i ny kameramobil

Samsung skal være først med det siste, også når det gjelder oppløsningen til kameraer i mobiltelefoner.

Samsung skal være først med det siste, også når det gjelder oppløsningen til kameraer i mobiltelefoner.

Samsung avduket i går, i forbindelse med CeBIT-messen i Tyskland, mobiltelefonen SCH-V770, som ifølge selskapet skal ha oppløsning på 7 megapiksler.

Mobiltelefonen, som nok mer kan anses som et kamera med mobilfunksjonalitet enn omvendt, skal være utstyrt med en linse med tilsvarende de finner i dyrere digitale stillbildekameraer. Dette kan ha mye å si for bildekvaliteten, for oppløsningen, antallet piksler, er bare en av mange faktorer som har betydning. Kameraet er utstyrt med blits og 3x optisk zoom. Zoom-området kan utvides ved å sette på en vidvinkel- eller teleomformer foran linsen.

Kameramobilen måler 12,7 x 5,2 x 2,7 cm og veier 180 gram. Den ligner vel egentlig mest på et digitalkamera, er utstyrt med en 2-tommers skjerm, og har støtte for manuell innstilling av blant annet fokus, lukkerhastighet, lukkerprioritet og blenderåpning.

Kameramobilen er utstyrt med 32 MB minne og støtter minnekort av typen MMC Micro. Den har også innebygd MP3-spiller.

Det er svært lite sannsynlig at denne modellen kommer i salg utenfor Sør-Korea.

Samsung har i dag også vist fram en mobiltelefon utstyrt med 3 GB harddisk. Tidligere har selskapet lansert en modell med halvparten så stor harddisk.

Den nye modellen, SGH-I300, skal være Windows-basert og utstyrt med et 1,3 megapikslers kamera og digital musikkspiller som støtter formatene MP3, WMA, AAC og OGG. Vekten er oppgitt til 130 gram.

Til toppen