Sju valgt til italiensk UMTS-konkurranse

Italienske myndigheter har tillatt syv selskaper og grupperinger å delta i konkurransen om landets fem UMTS-mobillisenser. Ett selskap ble vraket.

Italienske myndigheter har tillatt syv selskaper og grupperinger å delta i konkurransen om landets fem UMTS-mobillisenser. Ett selskap ble vraket.

Den første delen av tildelingsprosessen er en såkalt "skjønnhetskonkurranse" der de sju selskapene skal konkurrere på sine tekniske løsninger. De som går igjennom den testen kan senere by på mobillisensene i en auksjon som etter planen skal starte 2. oktober.

Startpris for de fem mobillisensene tilsvarer vel 1,8 milliarder dollar, eller 16 milliarder kroner.

De eksisterende GSM-aktørene i Italia er alle med videre i prosessen. Det er Telecom Italia Mobile (60% eid av Telecom Italia), Omnitel (kontrollert av Vodafone), Wind (blant annet France Telecom) og Blu (blant annet British Telecom).

De tre selskapene som konkurrerer om den siste lisensen er Andala-konsortiet med blant annet Hutchison Whampoa på eiersiden, Ipse-konsortiet det spanske Telefonica eier 30 prosent og finske Sonera 19 prosent, og Tu Mobile der kontrollerende aksjeeier er energiselskapet Tu.

Konsortiet som ble sparket ut av konkurransen; Anthill, består av en samling på vel 100 italienske selskap. Selskapet slang seg med i konkurransen i siste øyeblikk, og sier nå at selskapet vil anke avgjørelsen om at selskapet ikke kan konkurrere om landets mobillisenser.

Til toppen