Skaff deg superbillig lomme-PC med norske bøker

Fra lørdag kan du skaffe deg en lomme-PC til 3.000 kroner med fire norske bøker inkludert. Aschehoug har alliert seg med Bill Gates og gir deg kjente forfattere i digitalt format.

Hewlett-Packard (HP), Microsoft Norge, Aschehoug og Norli Bokhandel går sammen for å introdusere e-bøker for norske lesehester.

De fire partnerne inviterer til en pressekonferanse torsdag der de, i egne ord, skal "presentere i fellesskap et nytt litterært og digitalt konsept som er det første i sitt slag i verden".

Fra lørdag pusjer de 100 lommemaskiner ut til halv pris med fire bøker og en novellesamling i samme pakke.

digi.no har fått informasjon at det dreier seg om lanseringen av lommemaskinen "Jornada" i 540-serien med fire norske bøker og en novellesamling inkludert.

Veiledende pris på maskinen er 6.000 kroner, men samarbeidspartnerne prøver å få ut et lite volum ut i markedet til gunstig pris. 2.990 kroner kommer de 100 første maskinene til å koste.

Dermed selges disse maskinene med tap.

Etter det digi.no erfarer dreier det seg om de fire kjente forfatterne Jostein Gaarder, Jan Kjærstad, Unni Lindell og Aksel Sandemose. På pressekonferansen, som går av stabelen klokken 10:00 i Norlis lokaler, vil flere av forfatterne, pluss lederen av Forfatterforeningen, Karsten Alnæs, være til stede.

Det er HP som har produsert Jornada-maskinene, mens Microsoft står for programvaren, Aschehoug leverer bøkene og Norli sitter med markedsplassen på sitt nettsted og i sin butikk. Der skal ikke bare bøkene, mens også maskinene selges.

Til toppen