Skaffer IT-jobb gjennom SMS

Rekrutterings-selskap går nye veier og skaffer IT-hoder via SMS.

Skaffer IT-jobb gjennom SMS

Rekrutterings-selskap går nye veier og skaffer IT-hoder via SMS.

Kampen om arbeidskraften både nasjonalt og lokalt er tøff. Dette er noe IT-bransjen har erfart over flere år.

Tradisjonelle rekrutteringskanaler som stillingsannonser i aviser og på Internett gir ikke samme effekt som før. Bemanningsbyrået Xtra personell tar derfor i bruk hittil uprøvde kanaler i sitt rekrutteringsarbeid – og lar bergenserne være prøvekaniner for løsningen frem til jul.

Xtra personell oppfordrer folk til å sende en SMS med kodeord «Xtra» til 02360. Gjør man det får man umiddelbar tilgang til ledige stillinger i regionen på mobilen.

Kandidatene kan sende en SMS – enten om de sitter på bussen, hjemme i stua eller er på kafe og få umiddelbar tilgang til rekrutteringsselskapets jobbdatabase og registrere sin interesse.

- I realiteten er de bare ni tastetrykk unna en ny jobb, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

Han tror mange er modne for å bytte jobb, og at det ofte bare handler om å gjøre det enklere for folk å få jobbtilbud og å treffe folk der de er. Stillingsannonser i avisen krever at jobbsøkerne selv må bruke ressurser på å ta kontakt.

Gjennom radio-spotter og bussplakater blir bergenserne nå oppfordret til å sende en SMS.

- Mobilen har vi med oss overalt. Vi bruker den til å ringe med, sende meldinger, ta bilder og film, surfe på nettet, så hvorfor skal man ikke kunne bruke den til å finne jobber også? Sitter man på bussen hjem etter en dårlig dag på jobben og lurer på om man skal finne på noe annet, så er det bare å sende oss en SMS og så har man rekke nye jobbmuligheter tilgjengelig i mobilen, fastslår Fæste.

Xtra personell er ett av Norges største bemanningsselskaper, og selskapet har spesialisert seg på høykompetansejobber innenfor blant annet IT.

Blant de ledige stillingene har selskapet alt fra supportmedarbeidere til ulike konsulentstillinger innen IT og finansrådgivere.

Til toppen