Men det viktigste grepet France Telecom gjør etter kjøpet av Orange er at selskapet skiller ut alle mobilaktivitetene selskapet sitter med i flere europeiske land inkludert Frankrike til et selskap med navnet Orange, under ledelse av Orangesjef, Hans Snook. Børsnotering av det nye mobilselskapet ventes sent i år eller til neste år.
Målet er å skape et pan-Europeisk mobilselskap med 30 millioner kunder i løpet av året, noe som gjør selskapet til det nest største i Europa, etter Vodafone som stod som selger av Orange. Vodafones salg av Orange var et krav fra EU-kommisjonen for å godkjenne Vodafones eget kjøp av tyske Mannesmann tidligere i vår. Mannesmann kjøpte Orange selv i oktober i fjor.
I en pressemelding fra France Telecom sier selskapets toppsjef, Michel Bon, at kjøpet av Orange og etableringen av "New Orange" er et viktig steg i selskapets internasjonale strategi om å bli en dominerende europeisk og internasjonal aktør.


For France Telecom har siden telealliansen Global One kollapset med Sprint og Deutsche Telekom som de andre eierne, forsøkt å finne nytt fotfeste i det internasjonale telemarkedet. En viktig del var å kjøpe ut sine gamle partnere i Global One for 32 milliarder kroner, men det løste ikke selskapets problem med å få tilgang til både det tyske og britiske mobilmarkedet. Selskapet forsøkte seg i Tyskland, men muligheten for å kjøpe E-Plus glapp til en annen mobilkonkurrent i Europa, KPN. Men nå har selskapet altså lykkes i Storbritannia og blir med det Europas nest største mobilselskap etter britiske Vodafone.
Ryktene i markedet er imidlertid mange, og både KPN og Deutsche Telekom har ambisjoner om å vokse innenfor mobiltelefoni i Europa i likhet med Telenor.
Vel 40 prosent av beløpet France Telecom må betale skjer ved å utstede aksjer i eget selskap, mens resten betales kontant. Dette betyr at Vodafone blir en av de største aksjonærene i France Telecom med 10 prosents eierandel, samtidig som den franske staten automatisk vil redusere sin eierandel i France Telecom fra 61 til 54 prosent. France Telecom har imidlertid en rett til å kjøpe tilbake Vodafones aksjer i selskapet etter børsintroduksjonen av det nye Orange.