Skaffet seg utviklingsavdeling i India

En avtale med SoftPro Systems gir åpen kildekodeselskapet FreeCode en utviklingsavdeling i India.

En avtale med SoftPro Systems gir åpen kildekodeselskapet FreeCode en utviklingsavdeling i India.

Det norske åpen kildekodeselskapet FreeCode har kunngjort en avtale med indiske SoftPro Systems, som innebærer at det har fått en utviklingsavdeling i India. FreeCode ble etablert i sommer og satser på å tilby kvalitetssikrede løsninger basert på åpen kildekode. Selskapet har et nært samarbeid med Novell, og ledes av tidligere Linpro-sjef Geir Isene.

SoftPro er et konsern som leverer utvikling og andre tjenester i det globale marked. Selskapets utviklingstjenester har vært ISO 9001-sertifisert siden 1998. SoftPro har status som «Microsoft Certified Solution Provider», og et nært samarbeid med Linux-distributøren Red Hat. SoftPros heleide amerikanske datterselskap har hovedkvarter i Atlanta, og formidler tjenesteutsetting til blant andre Oracle, Xerox og PricewaterhouseCoopers.

– SoftPro har rundt 140 ansatte, forklarer Isene til digi.no. – Avtalen vår går ut på at det skal etableres et eget felles selskap med sju åpen kildekodeorienterte programmerere. Jeg var selv der borte i april og snakket med dem.

Isene forteller at et plutselig hopp i antall oppdrag gjorde det påkrevd for FreeCode å finne en samarbeidspartner.

– Det passer oss som hånd i hanske at SoftPro er sertifisert etter standarden ISO 9001:2000. Med felles kvalitetsstandard går prosjektstyring og overlevering knirkefritt.

Indiske IT-selskaper har i mange år satset på å tilby vestlige selskaper samarbeid innen utvikling, nettopp for å bistå når det kommer ellers uoverkommelige topper.

– Det er en slik modell vi tillemper. India har et kostnadsnivå som ennå ligger langt under den vestlige verden. Samtidig har de et kompetansenivå som ikke ligger tilbake for Europa. Veksten i fri programvare er merkbar i dette landet med flest engelsktalende i verden. Denne veksten vil komme våre kunder til gode, mener Isene.

    Les også:

Til toppen