ANALYSER

Skagerak Energi valgte Evry

Driftsleverandør i minst tre år.

Skagerak Energi har inngått en større driftsavtale med Evry. Bildet er tatt etter signeringen. Fra venstre Morten Sæther (Evry), Espen Behring (Skagerak Energi), Tor Sveinung Simones (Evry) og Asle Fossberg (Evry).
Skagerak Energi har inngått en større driftsavtale med Evry. Bildet er tatt etter signeringen. Fra venstre Morten Sæther (Evry), Espen Behring (Skagerak Energi), Tor Sveinung Simones (Evry) og Asle Fossberg (Evry). Bilde: Skagerak Energi
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. okt. 2014 - 07:54

Evry kunngjorde at Skagerak Energi har valgt Evry som leverandør av IT-driftstjenester for en periode på tre år, med opsjon på utvidelse på inntil fire nye år.

Verdien på kontrakten for de tre første årene er på 21 millioner kroner, men dersom den utvides kan beløpet komme opp i 50 millioner kroner.

– Vi står foran store investeringer og ønsker å være en sentral aktør for restrukturering av kraftmarkedet i vår region, sier Espen Behring, IKT-sjef i Skagerak Energi, i en pressemelding.

– For å lykkes med våre ambisjoner trenger vi en partner på IT som har gjennomføringsevne og kan skalere leveransene etter våre behov, sier han.

Skagerak Energi er et regionalt forankret energikonsern i Grenland og Vestfold.

Divisjonsdirektør i Evry, Morten Sæther forteller at avtalen styrker Evrys satsning på IT i kraftmarkedet, etter at selskapet i januar i år overtok IT-driften for Trønderenergi.

Avtalen omfatter drift av en rekke applikasjoner, hvorav ti blir ansett å være forretningskritiske. Avtalen omfatter også drift av telefoni og kundesenter.

Behring sier i pressemeldingen at stabil og god IT-drift er en forutsetning for kraftselskapets produktivitet og leveranser.

– Vi må ha kvalitet i alle ledd, samtidig som vi ønsker å fokusere på vår egen kjernevirksomhet og ta i bruk mulighetene som ligger i bransjen vår fremover. Derfor velger vi nå å sette ut IT-driften til en profesjonell driftsleverandør. Evry tilbyr en unik kombinasjon av lokal tilstedeværelse og full bredde i tjenestespekteret og vi er svært fornøyde med å etablere dette samarbeidet, avslutter Behring.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.