KARRIERE

Skal ansette flere hundre nye

EDB har signert nye avtaler for over en milliard, og jakter nå på flere hundre nye medarbeidere.

I et nærmest støvsuget marked har EDB store ambisjoner om å ansette 250 nye medarbeidere innen året. I tillegg har IT-giganten ansatt 50 IT-folk i det nyoppkjøpte selskapet Infopuls i Ukraina, der det totalt nå er 350 ansatte. De ukrainske kollegene vil jobbe tett opp mot norske og internasjonale oppdrag.

EDB går så det suser, og har signert nye avtaler på 1,1 milliard kroner i løpet av første kvartal i år. EDB har inngått rammeavtaler med Volvo IT, Astra Zeneca, Ericsson, SAS, Telenor og Ekornes.

I tillegg har IT-kjempen gjort gjennombrudd i Danmark med leveranse til 75 sparebanker og i Sverige med to leveranser av Antihvitvask-løsning. EuroConex Technologies har inngått en avtale med EDB om transaksjonshåndtering.

Nå går selskapet ut med storstilte rekrutteringskampanjer, og den første er allerede i mål. Bare siden februar har EDB ansatt 100 IT-folk, og IT-kjempen går i disse dager i gang med en ny runde.

EDB skal ha ytterligere 150 nyansatte i tiden fremover, primært konsulenter og utviklere innenfor områdene bank og finans og programvaretjenester.

Informasjonssjef Torgeir Kristiansen i EDB tror ikke det blir problem å fylle opp de neste 150 stillingene, og hodene skal fortrinnvis hentes fra Norge.

– Vi er et attraktivt og trygt selskap som mange vil jobbe i. Vi har kraftige vekstplaner og ambisjonen er å nå en omsetning på åtte milliarder i løpet av 2008 ved lønnsom vekst, sier han til digi.no.

Avhengig av hvilke avtaler som kommer framover, utelukker ikke Kristiansen at det kan bli snakk om enda flere nyansatte.

Han forteller at EDB i tillegg gjør grep for å holde på de ansatte. EDB har snaue 4000 ansatte i Norge og Sverige, og alle vil denne og neste uke få være med på et kompetanseoppbyggingsprogram.

I Oslo fylte EDB Oslo kongressenter på mandag. I går skjedde tilsvarende arrangement i Trondheim på Royal Garden, og i dag vil Bergen-ansatte få det samme tilbudet. I tillegg blir det egne arrangementer i Stockholm og Mo i Rana for EDBs ansatte i disse områdene.

– Dette er så vidt vi er kjent med første gang et norsk selskap setter i gang et slikt faglig opplegg i en slik skala for alle ansatte, og vi er svært spent på hvordan det vil fungere. Dersom tilbakemeldingene fra de ansatte er gode er planen å gjennomføre enda et arrangement i 2007, og så gjøre det til et fast konsept i årene fremover, sier Kristiansen.

Programmet har fått navnet Campus og innebærer at de 4000 ansatte i EDB i løpet av en dag får mulighet til faglig oppdatering innenfor en rekke områder, blant annet sikkerhet, teknologi, applikasjonstjenester, kunde og marked og global outsourcing.

På programmet står blant annet foredragsholdere fra ulike utdanningsinstitusjoner, flere av EDBs kunder, Kripos, Kredittilsynet, Gartner, SAP, Microsoft, Hitachi og Symantec. Noen av disse er hovedforedragsholdere, mens de ansatte i tillegg får mulighet til å velge mellom ulike parallellsesjoner som berører forskjellige områder.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.