Skal åpne Outlook enda mer

Microsoft vil diskutere app-utvikling.

Skal åpne Outlook enda mer
Snart kan det bli langt enklere å utvikle applikasjoner til Outlook-plattformen. Bilde: Thomas Marynowski

Microsoft kommer til å ta nok et skritt i retning mer åpenhet, basert på planene for Build-konferansen for utviklere som finner sted senere denne uken. 

Oppsettet for noen av konferansene ble nemlig lagt ut av Microsoft i natt, muligens litt for tidlig. 

Der nevnes det blant annet en presentasjon som skal ta for seg bygging av applikasjoner for Outlook, med spesielt fokus på webversjonen av Outlook.com-tjenesten.

En app, flere plattformer

Microsoft forteller at man vil på under fem minutter kunne bygge én applikasjon som blir lagt ut på én nettbutikk og som deretter vil fungere på Outlook.com, Outlook på desktop og Office 365. 

Det finnes i dag tredjeparts-applikasjoner for Office 365-versjonen av Outlook. Det er imidlertid få av dem og de er veldig bedriftsfokuserte. 

Det å gjøre det raskt og enkelt å rulle ut applikasjoner for samtlige Outlook-varianter, vil mest sannsynlig åpne for flere spennende løsninger for flere typer brukere.

Les også: - Hvit søkeboks er ikke lenger svaret.

Det er ikke bare Outlook som vil få mer applikasjonsstøtte. Det ventes at Microsoft vil snakke mye om applikasjonsutvikling for hele Office-økosystemet på Build, og ikke minst for den norskutviklede Office Graph. Office Graph er i ferd med å åpnes for tredjeparter ved en API, slik at innhold og tjenester fra andre kilder vil kunne bakes inn i Delve, verktøyet som skal gjøre arbeidsplassene mer effektive ved å la ansatte og grupper kommunisere bedre med hverandre.