BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Skal bedre brukeropplevelsen i Android

Kilder hevder at Google ser i retning av iPhone.

Google har rullet ut en rekke nye versjoner av Android de siste to årene, men de aller meste i disse oppdateringene har dreid seg om funksjonalitet under skallet. Brukergrensesnittet har i liten grad blitt endret siden Android ble lansert.

Flere av selskapene som tilbyr Android-baserte mobiler har utviklet egne brukergrensesnitt som ligger på toppen av Android. HTCs Sense og Motorolas Motoblur er eksempler på dette. Disse er ment å være mer attraktive enn det rene Android-brukergrensesnitt og gjør det mulig for leverandørene å tilby mer unike produkter.

Men nå har TechCrunch fått vite at Googles Android-gruppe har fått på plass det aller meste av den planlagte funksjonaliteten i de underliggende delene av operativsystemet, slik fokuset i langt større grad rettes mot brukergrensesnittet når utviklerne nå jobber med «Gingerbread»-utgaven av Android.

Fra flere kilder som skal være nært tilknyttet Google, skal TechCrunch ha fått vite at Google ønsker å redusere mobilleverandøren trang til å lage egne brukergrensesnitt til sine Android-mobiler.

Målet til Google skal være å gjøre brukeropplevelsen mer lik den man finner på iPhone, samt å gjøre mobilleverandørenes egne tillegg så irrelevante som mulig.

Dersom dette stemmer, blir det trolig et tveegget sverd for Google, siden en slik utvikling vil gjøre det vanskelige for partnerne å levere differensierte produkter. Det kan dermed føre til at Android-plattformen blir mindre attraktiv for partnerne.

På den annen side kan det rett og slett bety at det nederste nivået nå blir hevet, og at Android-partnerne må lage enda mer kreative løsninger for å kunne skille seg ut fra mengden. Det er positivt for de potensielle kundene.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.