BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal bli både Microsofts og IBMs beste venn

Siebel, markedsleder på kundekontaktsystemer, mener det er mulig å tilpasse seg både IBMs og Microsofts internetteknologi.

28. jan. 2003 - 10:17
Siebel Systems IncThomas Siebel

Han var tidligere en av IBMs aller tetteste partnere, men 23. oktober i fjor offentliggjorde selskapet en bred allianse med Microsoft - i stedet, trodde bransjen. For alliansen omfattet felles produktutvikling, globalt salgssamarbeid og integrert support for bedriftskunder, fortalte Siebel. I praksis skal Siebels systemer tilpasses Microsofts .Net-teknologi, et sett med tjenester som er Microsofts alternativ til Java.

Les også:


Avtalene med Microsoft innebærer også at Microsoft skal spise Siebels CRM-medisin: For første gang skal Siebel og Microsoft operere med ett kontaktpunkt for kunder de måtte ha felles, det være seg for salgskontakt, support og annen kundeoppfølging.

Men nå viser det seg at Siebel likevel beholder IBM som tett partner, noe som kanskje sier mest om Siebels posisjon i markedet. IBM og Siebel offentliggjorde i går en ny samarbeidsavtale der de skal tilpasse Siebel til IBMs Websphere, IBMs samlepakke av Internett-serverteknologi. IBM og Siebel skal bruke 300 millioner dollar sammen de neste tre årene og 200 utviklere skal jobbe med prosjektet.

Siebel viderefører dermed sin støtte til Suns Java.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.