TELEKOM

Skal bli enklere å klage på tregt bredbånd

Norske telemyndigheter skal lage offisiell hastighetstest.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mars 2009 - 12:50

Post- og teletilsynet (PT) skal i løpet av året lage en tjeneste tilsvarende digi.nos Surfometeret, hvor bredbåndskunder i Norge kan sjekke om de får den båndbredden de betaler for. Dette skriver Dagens IT.

Målet er å lage et verktøy som både kunder, leverandører og PT selv kan forholde seg til. Tilsynet mener at målingene som tilbys av en del norske nettaviser ikke er stabile eller nøyaktige nok til å gi et korrekt bilde.

- Vi skal ikke bare måle bredbåndet nær deg, men fra ende til ende på det nettstedet brukeren besøker. Da slipper vi dette tullet med at du kan kjøre "opp til.." så og så mange megabit, sier Post- og teletilsynets direktør Willy Jensen til Dagens IT.

Når man i dag kjøper et bredbåndsabonnement, får man sjelden vite nøyaktig hvilke hastigheter man vil få. Abonnementene selges kun med opplysninger om maksimalhastigheten, som vanligvis bare er en teoretisk grenseverdi. Faktorer som kvaliteten på kablene og avstanden fra sentralen har mye å si for dem som får bredbånd over telefonkabelen. I tillegg avhenger hastigheten av at kapasiteten på linjen mellom sentralen og leverandørens stamnett er stor nok til å håndtere alle de samtidige brukerne.

Dagens IT skriver at PT kommer til å bruke verktøyet til å se om det er systematisk forskjell på det som selges og det som leveres, og handle dersom man oppdager dette.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.