Skal bli enklere å sammenligne IT-folk

Vanligvis er de bitre konkurrenter, men nå går DnD, IKT-Norge og Abelia sammen om et felles prosjekt.

Skal bli enklere å sammenligne IT-folk

Den Norske Dataforening, IKT-Norge og Abelia konkurrerer delvis om medlemmer og hvertfall om oppmerksomhet hos myndigheter og presse.

Det er derfor en oppsiktvekkende invitasjon som har gått ut:

De tre organisasjonene bruker uvanlige store ord og skriver i fellesinvitasjonen at de "går sammen om et felles prosjekt som vil kunne forandre arbeidsmarkedet for IT-folk for alltid."

"Gjennom samarbeidet vil innkjøpere av IT-tjenester, IT-bransjen selv og arbeidstakere i IT-bransjen få en betydelig forenklet hverdag."

Partene har innkalt til lansering/pressemøte på mandag formiddag.

På pressemøtet er Per-Morten Hoff fra IKT-Norge, samt Per Kveim og Renny Bakke Amundsen fra Den Norske Dataforening tilstede.

Etter hva digi.no forstår handler lanseringen om en ny type, felles type serftifisering for norske IT-folk.

Målet er dermed å gjøre det enklere å sammenligne IT-ansatte og deres kompetanse på tvers av hvilken formell utdannelse og erfaring samt kurs de har. I dag er dette vanskelig med mange typer utdannelser og kurs fra inn- og utland. Kunne man skape en slik standard, ville dette forenkle hverdagen for både arbeidsgivere og IT-kunders om skal vurdere kompetansen til konsulentene de skal leie.

Men hvordan dette skal kunne løses er det ikke umiddelbart enkelt å se for seg. digi.no kommer tilbake med mer informasjon på mandag.

Les mer om: