Skal bli størst på WLAN-soner i Norden

Den europeiske WLAN-tilbyderen The Cloud skal bygge tusenvis av WLAN-soner i Norden.

Den europeiske WLAN-tilbyderen The Cloud skal bygge tusenvis av WLAN-soner i Norden.

Britiske The Cloud annonserte i dag at selskapet nå for alvor skal inn på det nordiske markedet. Selskapet har til nå installert WLAN-soner ved 46 jernbanestasjoner i Sverige, i samarbeid med svenske Jernhusen.

Selskapet mener at det nordiske market har et stort potensial.

The Clouds løsning skal være tilgjengelig for alle, ved å benytte en enkel betalingsmodell. Nettverkene skal være nøytrale overfor tjenesteleverandørene, noe som betyr at enhver leverandør som ønsker å tilby WLAN-tjenester over et stort, geografisk område, skal kunne gjøre dette uten omfattende integrasjonsarbeid. The Cloud skal stå for nettverksinfrastrukturen, slik at partnerne kan fokusere på å tilby en god tjeneste til sine kunder. Selskapet ser for seg at blant annet Internett-leverandører, mobiloperatører og kabelselskaper vil fungere som tjenesteleverandører, alle under et felles varemerke.

Brukerne skal fritt kunne velge WLAN-aksess fra den av The Clouds partnere de til enhver tid ønsker.

- Denne lanseringen er et nytt, viktig skritt i The Clouds ekspansjonsplaner, sier George Polk, administrerende direktør og gründer av The Cloud, i en pressemelding.

- Det skandinaviske markedet er avansert i sin bruk av trådløse tjenester, samtidig som eiendomsselskapene i dette området har vært spesielt mottakelige for The Clouds nøytrale modell, hevder Polk.

    Les også:

Selskapet sikter mot å stå bak 3000 leverandøruavhengige aksesspunkter i Norden i løpet av de neste to årene. Målet er å bli den ledende WLAN-operatøren i Norden.

Dekningen skal oppnås ved å bygge ut store eiendommer, blant annet alle de 178 jernbanestasjonene til Jernhusen i Sverige.

I tillegg til å tilby Internett-aksess, skal The Clouds nordiske nettverk inkludere støtte for musikk, video, spill og IP-telefoni. Selskapet mener at dette er områder hvor det vil skje en stor vekst de neste 12 månedene.

Områdesjef for The Cloud Nordic er Roald Sandén, tidligere driftsjef i ComOpt. Han mener at timingen for The Clouds nordiske lanseringer er perfekt.

- Den første fasen av WLAN-bruken var et kappløp for teknologientusiaster. I dag, er det mer brukervennlig bruksområder og solide forretningsmodeller som driver utviklingen.

The Cloud har per i dag bygget ut nærmere 6000 WLAN-soner i Storbritannia, Tyskland og Sverige siden selskapet startet utbyggingen i midten av 2003. For tiden bygger selskapet ut mer enn 100 nye WLAN-soner i uken.

Til toppen