Skal bli største TV-kanal på nettet

Den kommersielle TV-kanalen TV 2 starter om få uker regulære sendinger på web-TV. Nå skal mediekonsernet ta skrittet ut og bli toneangivende, også på nettet:

Den kommersielle TV-kanalen TV 2 starter om få uker regulære sendinger på web-TV. Nå skal mediekonsernet ta skrittet ut og bli toneangivende, også på nettet:

Tidligere økonomisk redaktør Gunnar Stavrum blir web-kringkastingsjef når TV 2 om få uker setter i gang regulære sendinger via Internett. Planen er å ta konvergensen i vold ved å tilby programmer som kringkastes via nettet.
Les mer om TV2 planene:
TV 2 Interaktiv skal bli best på video over nettet
TV 2 reiser seg på dotcom

- Mange tror det er lett å gjøre dette, at det bare er å gi journalistene et kamera og en PC. Men det er mer komplisert enn som så. Hvis et fly detter ned på Hardangervidda skal TV 2 være der først, sier Stavrum, som tviler på at noen andre nett-TV stasjoner vil greie det samme.


Web-TV skal sende regulære sendinger via nettet, men brukeren kan selv velge hvilke programmer han eller hun vil se. Er man bare interessert i værmeldingen for helgen, eller bare ta en siste titt på Ally, kan man gjøre det med et tastetrykk.

Salget av reklame er heller ikke noe stort problem, mener web-TV sjef Gunnar Stavrum. - For annonsørene er dette dynamitt, sier Stavrum, men har går ikke av veien for et lite spark mot reklamebransjen.

- Disse må begynne å tenke litt nytt, og komme på banen når det gjelder dette nye mediet.

Stavrum mener at det vil bli et økende behov for denne typen tilbud når bredbånds-utbyggingen har kommet lengre enn i dag. TV 2 posisjonerer seg altså til den dagen konvergensen blir total i stuene hjemme i de tusen hjem. Den dagen man ikke kan se forskjell på datamaskinen og TVen skal TV 2 vite hva de holder på med.

Det er hemmelig når sendingene skal begynne, men TV 2 Interaktiv, som web-TV skal ligge under, har allerede installert seg i Karl Johans gate 16, vis a vis TV 2s lokaler i samme gate.

Nå er 40 personer ansatt i TV 2 Interaktiv, og som mer eller mindre vil jobbe med nettbasert TV i tiden som kommer. Men Gunnar Stavrum har tenkt å øke staben, allerede om kort tid vil antall ansatte være oppe i minst 70.

Til toppen