Skal bruke Fast til bandittjakt

Politi og forsikring skal bruke et system fra Infosec ProtectIT til å jakte på tyvegods.

Politi og forsikring skal bruke et system fra Infosec ProtectIT til å jakte på tyvegods.

Infosec ProtectIT er et konsulentselskap som tilbyr tjenester innen dataetterforskning, bevissikring og revisjon av tekniske sikkerhetsløsninger.

Nå skal de i samarbeid med det norske søkemotorselskapet Fast utvikle et verktøy for bruk i etterforskning av stjålne biler og båter.

– Vi ønsker å bruke Fast-teknologien til å utrette noe operasjonelt. Utvikle grensesnittet og komme frem til en mer effektiv løsning for etterforskere, spesialutredere i forsikringsselskaper og politiet, forteller Thorbjørn Ellefsen, gründer og daglig leder i Infosec Protect IT til Finansavisen.

Produktet vil bli hetende Find IT Fast når det er ferdig. Ellefsen har bakgrunn fra politiet og forteller at det har vært stor etterspørsel etter et slikt produkt. Bare i fjor skal det ha blitt stjålet 15 400 biler og båter i Norge.

– Generelt er ikke dagens etterforskningsverktøy gode nok for å søke i store datamengder. Det går for sakte. I tillegg er det mangel på gode verktøy til å søke i nettverkstrafikk og ulike logger, sier Ellefsen til Finansavisen.

Et slikt system vil ha et begrenset antall kunder, men de vil til gjengjeld være store. Ellefsen estimerer at det vil være cirka 50 forsikringsselskaper i Europa som vil være interessert i systemet.

Til toppen