Skal bytte sjef for digitalt TV-nett

Tor Fuglevik har ledet arbeidet med det nye digitalt TV-nett, men skal ikke fortsette.

Tor Fuglevik har ledet arbeidet med det nye digitalt TV-nett, men skal ikke fortsette.

Administrerende direktør i Norges Televisjon (NTV), Tor Fuglevik, har i fire år ledet planleggingen og arbeidet med å oppnå konsesjonen for å bygge og drive det digitale bakkenettet for tv i Norge for perioden 2006 til 2021. Neste fase er gjennomføringen.

Da digi.no 14. desember i fjor spurte Fuglevik om det ville være aktuelt å være videre med på lasset, var Fuglevik slett ikke uvillig.

Til digi.no sa han at «han ikke ser bort fra å søke, for det er klart det blir morsomt å se det hele komme i havn».

Men nå har Fuglevik åpenbart en annen mening. Til Dagens Næringsliv sier Fuglevik at han ikke vil søke på sin egen stilling som ble utlyst før jul.

Han sier at han for lenge siden skjønte at det ikke var han som skulle lede etableringen av det nye tv-nettet.

- Neste fase vil være svært teknologifokusert med ekstremt store krav til kompetanse. Jeg er i utgangspunktet journalist og redaktør og har ikke de kvalifikasjoner som trengs i den fasen vi nå går inn i, sier Fuglevik til Dagens Næringsliv.

Fuglevik har permisjon fra sin jobb i NRK.

Den nye toppsjefen vil stå overfor en ekstremt strenge tidsrammen. På 30 måneder skal NTV klare å gjennomføre digitaliseringsprosjektet og den analoge slutningen.

Til sammenligning brukte Sverige ni år på den samme jobben.

Ingen andre land i verden har noensinne fått en så kort gjennomføringstid, mener det må på plass en rekke forutsetninger for å lykkes, sa Fulgevik til digi.no før jul.

Etter planen skal nettet lanseres allerede fra utgangen av 2006 i første region, og deretter bygges ut regionvis fram mot 95 prosent husstandsdekning i hele landet i løpet av 2009.

Det digitale bakkenettet vil fra starten ha kapasitet for 20 til 25 tv-kanaler, 10 til 15 radiokanaler og et stort antall datatjenester.

Det vil også bli en stor utfordring å gå over til den nye komprimeringsteknologien, MPEG-4. I dag er Frankrike alene om å bruke MPEG-4 innen digital-tv.

Til toppen