Skal dele ut 100.000 smartkort-lesere

Norsk Tipping åpner sammen med Mastercard for pengespill over nettet. For en billig penge får du smartkort-leser og digital ID.

Etter en lengre prøverunde åpner i dag Norsk Tipping for spilling over nettet. Går du inn på på deres nettsted, kan du bestille smartkort med digital ID og smartkort-leser. Kortet lanseres med en ny samarbeidspartner - Mastercard.

Ved bruk av spillerkortet kan du overføre penger fra MasterCard før du spiller på nettet. Kortet inneholder en kvalifisert elektronisk ID og en Mondex elektronisk lommebok for kontant betaling av spill. Buypass AS har rettighetene til Mondex-systemet i Norge som internasjonalt eies av MasterCard International.

- Dette kortet er unikt i internasjonal sammenheng, sier administrerende direktør i Europay Norge Per E. Kværnmo. Det er første gang på verdensbasis at det utstedes et fullverdig MasterCard som også inneholder en elektronisk ID og en Mondex elektronisk lommebok. Dette vil gi brukerne et av verdens mest anvendelige kort.

Les også

- Det var naturlig for oss å velge Europay Norge som partner innenfor betalingsformidling. Spillerkortet med MasterCard vil gi våre kunder et brukervennlig og fleksibelt produkt, sier administrerende direktør Reidar Nordby jr. i Norsk Tipping.


Det koster 79 kroner å bli medlem. Da får du kort og leser med Windows-programvare. Apple-brukere har foreløpig ingen mulighet.

- Vi satser på å selge 100.000 kort i løpet av året. I første omgang er det de som har begynt å spille på Internett i utlandet som er den første målgruppen, men etter hvert vil stadig flere tradisjonelle spillere bytte over, sier Nordby.

- MasterCard kompletterer Buypass sine betalingstjenester, og gir kunden et fleksibelt produkt for bruk på Internett så vel som hos andre brukersteder. Kortet dekker kundens behov for flere typer sikker betaling, sier administrerende direktør Gunnar Lindstøl i Buypass.

Norsk Tipping regner med at kortet vil være attraktivt for et stadig økende antall spillere som ønsker å benytte nettet. Kortet vil også kunne benyttes i Norsk Tipping sitt kommisjonærnett, og i over 23 millioner MasterCard brukersteder verden over.

Til toppen