Skal dele ut "Lost" gratis på nettet

Se våre topp-serier gratis på nettet, sier TV-selskapet ABC og tegner opp et mareritt for TV-kanalene.

Skal dele ut "Lost" gratis på nettet

Se våre topp-serier gratis på nettet, sier TV-selskapet ABC og tegner opp et mareritt for TV-kanalene.

Dagens TV-kanaler, blant annet her i Norge, lever av å kjøpe inn og pakken sammen noen topp-serier og lage en del innhold selv. Det er topp-serier som Lost og Desperate Housewives som er hovedattraksjonene også her i Norge.

Derfor kan ABCs veivalg, annonser i går, fort få tunge konsekvenser for norske TV-kanaler. I går offentliggjorde ABC at deres fire toppserier, Lost, Desperate Housewives, Alias og Commander in Chief, skal legges ut på nettet gratis.

Seerne kan ikke laste ned programmene - man må se på programmet i streamet format slik at man kan pause programmet, men man kan ikke spole over reklamen.

Dermed gjør ABC det så mange påpekte at Internett kan brukes til - å hoppe over mellom-mannen. I stedet for å selge innholdet sitt til TV-stasjoner, skal ABC selv selge reklame og "sende" sine programmer over nettet.

Den eneste trøsten TV-stasjonene i USA får er at ABC venter til dagen etterpå. Men seerne får altså da muligheten til å se programmene når de vil og de kan se på episoder de har gått glipp av. Blant annet legges hele forrige sesong av Alias ut.

Foreløpig vil tilbudet være begrenset til amerikanske brukere, men utspillet peker mot dyptgripende endringer i TV-bransjen. For annonsørene betaler for antall seere og selv små endringer vil få konsekvenser for regnskapene.

Til toppen