BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal det være en penn som sender SMS, e-post og faks?

Det svenske IT-selskapet C Technologies har lansert to utgaver av den elektroniske pennen, C Pen, som blant annet kan oversette mellom en rekke språk nesten i sanntid. Nå lanseres programvaren C Message, som gjør det mulig å sende faks, e-post og SMS-meldinger fra pennen via mobiltelefon.

Therese Werenskiold
3. nov. 1999 - 10:22
C Technologies
Du kan lese mer om C Pen her:


Foreløpig er kun to mobiltelefoner testet for bruk sammen med C Message; Nokia Communicator og Ericsson SH 888. Programvaren er optimalisert for å fungere sammen med disse to modellene, men også andre telefoner med IR-port kan brukes.

C Message fungerer sammen med og kompletterer lesepennens øvrige funksjoner. Når du skal lage en melding, kan du enten skanne inn tekst eller skrive i programmet C Write som følger med pennen. Du kan også legge til logoer og liknende. Meldingen overføres til mobiltelefonen med infrarød overføring.

Faksnummer, telefonnummer og e-postadresser kan lagres i pennens innebygde adressebok.
C Message sikter seg inn mot både privat- og forretningskunder. Målgruppen er brukere som er mobile eller på reise, og som har behov for rask og fleksibel kommunikasjon. I sin første utgave er den nye programvaren tilpasset for bruk sammen med originalversjonen av lesepennen, sier Magnus Manhem, markedssjef i C Technologies, i en pressemelding.

C Message sender e-post, men kan ikke kommunisere direkte med Internett. E-postmeldingene sendes som SMS-meldinger til et spesielt telefonnummer som innehas av din mobiltelefonleverandør, og blir så konvertert til e-post. C Message har ingen mottaksfunksjon, og kan kun brukes til å sende meldinger.

Programvaren C Message kan lastes ned gratis fra C Technologies sitt nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.