KARRIERE

Skal doble staben på to år

Objectware er en av mange IT-selskaper som vokser raskt. Nå leter selskapet etter 30 nye kunnskapshoder.

8. mars 2006 - 13:16

De lyse hodene henger i dag høyt på strå, og IT-bransjen går mann av huse for å finne de riktige kandidatene.

digi.no omtalte på mandag konsulentselskapet Bearingpoint som nå sikrer seg studentene midtveis i studiene.

    Les også:

Også Objectware, som er en del av Itera Consulting Group, trenger flere folk. Med de 30 som nå søkes, har selskapet på to år doblet staben som vil telle 90 med de nye folkene på plass.

Administrende direktør Leif Ludvigsen i Objectware hevder å ha Norges sterkeste systemutviklingsmiljø på Microsofts .net og Java. Med nye dyktige folk, vil selskapet ta sin del av den sterke IT-veksten som nå forventes.

- Derfor stiller vi svært høye krav til kvalitet ved rekruttering, som vil gå foran kvantitet om nødvendig, sier han til digi.no.

Selskapet løftet omsetningen med 38 prosent i 2005 i forhold til året før med 100 millioner kroner i omsetning og en resultatmargin på snaue 20 prosent.

Objectware har avtale med NTNU i Trondheim, og Ludvigsen bekrefter at selskapet allerede har inngått kontrakt med flere avgangsstudenter som vil begynne til høsten.

Mellom 10 til 15 av de 30 som i år skal ansettes, vil være nyutdannede. Nivået vil minimum være mastergrad, og gjerne sivilingeniører.

Objectware har tradisjonelt vært sterke mot storkundemarkedet, og merker stadig større trykk og engasjement fra denne gruppen.

Dette er spesielt bransjer som bank, forsikring, offentlig sektor og helse. Selskapet sluttet i fjor en rekke kontrakter med løsninger innen virksomhetsportaler, frontløsninger, forretningsorienterte systemer som CRM (kundehåndtering) og BI (intelligente forretningsløsninger).

Ludvigsen merker også en størrre etterspørsel fra kunder som vil skrive om kjernesystemer til tjenesteorientert arkitektur enten til Java eller .net-teknologi.

For å sikre seg de riktige kandidatene, kjører selskapet et innføringsprogram gjennom den såkalte OW-skolen som legger opp til en rekke praktiske oppgaver som skal løses og som vil raskt avdekke nivået.

Ludvigsen ser ikke bort fra at nearshoring i framtiden kan bli aktuelt til eventuelt Baltikum som er kort fysisk avstand fra Norge,

- Som en del av Itera Consulting Group med over 300 ansatte i Norden, er dette et spørsmål vi hele tiden har oppe til vurdering, sier han til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.