UTVIKLING

– Skal droppe Flash Player for mobil

Adobe vil angivelig satse mer på HTML5 i stedet.

Adobes Flash-teknologi har møtt mye motstand de siste årene.
Adobes Flash-teknologi har møtt mye motstand de siste årene.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2011 - 09:23

ZDNet melder i dag at Adobe har informert utviklerpartnere om at Flash Player for mobile enheter som smartmobiler og nettbrett, ikke lenger er en del av selskapets utviklingsplaner.

I en e-post som Adobe skal ha sendt til selskapets partnere, heter det at satsingen relatert til Flash på mobil enheter i tiden framover vil dreie seg om å gjøre det mulig for Flash-utviklere å pakke systemspesifikke applikasjoner med Adobe AIR, slik at de kan tilbys via alle de viktigste applikasjonsbutikkene.

– Vi vil ikke lenger tilpasse Flash Player for mobile enheter til nye konfigurasjoner av nettlesere, operativsystemversjoner eller enheter. Noen av våre kildekode-rettighetshavere kan velge å fortsette å utgi sine egne implementeringer. Vi vil fortsette å støtte dagens Android- og PlayBook-konfigurasjoner med kritiske feilfikser og sikkerhetsoppdateringer, heter det i e-posten, ifølge ZDNet.

I angivelige e-posten heter det også at selskapet i stedet vil rette utviklingsinnsatsen mot applikasjoner for mobile enheter, uttrykksfylt innhold for desktop-maskiner, både i nettleseren og utenfor, samt å øke investeringene i HTML5 generelt.

Det er ventet at Adobe vil komme med en offentlig og offisiell kunngjøring om dette i løpet av det kommende døgnet. Sel

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.