TELE-KOMMUNIKASJON

Skal dytte mer data inn i sim-kortet

Større lagringsplass i mobilenes sim-kort skal kunne åpne for blant annet bedre adressebøker.

SIM-kortene alle mobilbrukere er godt kjent med, håndterer i dag nettverkssikkerhet og grunnleggende brukerfunksjonalitet. Men i slutten av 2008 vil det komme et nytt, USB-basert grensesnitt for SIM-kort som skal åpne for bruk av nye og mer krevende programmer, tjenester og nedlastinger. For å kunne ta i bruk slike tjenester, kreves et at SIM-kortene har mer minne enn det som er vanlig i dag.

Intel og Infineon har inngått et samarbeid om å utvikle det selskapene kaller HD SIM-kort, som skal kunne inneholder mellom 4 og 64 megabytes med flashminne. Mens Intel skal stå for flashteknologien og produksjonen, skal Infineon utvikle en 32-bits sikkerhetsprosessor som skal benyttes sammen med kortene. Prosessoren skal også sikre at operativsystemer som støtter eksisterende SIM-kort, fortsatt kan benyttes.

    Les også:

Infineon ser for seg at de nye løsningene som vil bli mulig med HD SIM-kort vil inkludere smartere adressebøker, lokaliseringsbaserte tjenester og andre applikasjoner som er basert på smartkort-basert webserver-teknologi.

Analyseselskapet Frost & Sullivan spår at markedet for HD SIM-kort vil være på mellom 6 og 8 prosent av det totale SIM-kortmarkedet. Dette er på omtrent 2,5 milliarder enheter i år, men ventes å vokse til 3,8 milliarder kort innen 2010.

Intel og Infineon regner med å komme i gang med testproduksjon i andre halvdel av 2008, men volumproduksjon først vil starte opp i halvåret etter.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.