KARRIERE

Skal få fart på norsk mygg

Tidligere Fast-topp skal lede selskap med sju ansatte.

Markedet for innovasjonsløsninger er i tidlig fase, veldig likt søkemarkedet for 10 år siden, sier nye sjefen for norske Induct Software.
Markedet for innovasjonsløsninger er i tidlig fase, veldig likt søkemarkedet for 10 år siden, sier nye sjefen for norske Induct Software.
10. mars 2009 - 09:40

Tidligere toppsjef i Fast, David M. Burns, har fått jobben som administrerende direktør i det norske selskapet Induct Software.

Selskapet ble etablert i 2007 og holder til i Oslo med sju ansatte. Induct Software omsetter foreløpig bare for noen hundre tusen kroner, men norgessjefen Alf Martin Johansen har store forventninger til at Burns skal få fart på selskapet.

- Burns og jeg har begge jobbet i Fast og hadde tett kontakt i perioden 1999 til 2002, sier Johansen til digi.no.

- Hvorfor ønsker Burns som tidligere toppsjef å jobbe for et lite selskap som Induct Software?

- Burns er gründer av type. Han sluttet i Fast i 2004 og har siden jobbet med å bygge opp selskaper for videre vekst eller oppkjøp.

Burns var den eneste amerikanske, ut av 30 nåværende og tidligere Fast ansatte, som mottok NTNUs teknologipris for sin rolle i utviklingen av Fast fra det var et ungt selskap til det ble solgt til Microsoft for 1,2 milliarder dollar.

Johansen forteller at Burns har stor tro på forretningsmodellen som kombinerer en strukturert forretningsprosess med innovasjon. Løsningen er en Enterprise 2.0-basert tjeneste som tilrettelegger for «Åpen Innovasjon» gjennom å sette opp et nettsamfunn for innovasjon i organisasjoner; med konfigurerbare innovasjonsprosesser, porteføljestyring og måling av innovasjon.

Mange av dagens innovasjonsløsninger er elektroniske versjoner av den gamle forslagskassen i kantinen. De gjør en jobb i forhold til å fange opp ideer, stemme på og velge ut ideer for gjennomføring, men de stopper her. Den vanskeligste og mest kritiske fasen av en organisasjons innovasjonsprosess ligger i gjennomføringsfasen, et område hvor det hittil har vært vanskelig å holde kontroll.

- Det amerikanske markedet er interessant for oss og med Burns på laget og hans brede kontaktnett ser vi for oss at mye kan skje framover, sier Johansen.

Induct er en 100 prosent nettbasert programvare. Det vil ikke være noe maskinvare eller programvare man må kjøpe, installere, oppdatere, distribuere eller vedlikeholde.

David Burns selv har stor tro på Induct kan vokse til et stort selskap.

- Min følelse er at markedet for innovasjonsløsninger er i tidlig fase, veldig likt søkemarkedet for 10 år siden. Da jeg begynte i Fast, var det bare en håndfull ingeniører i Norge. Fast ble et stort selskap, og vi er klare til å gjenta suksessen med Induct, sier Burns.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.